Lovendegem onderuit tegen SK Lebbeke

Gentil Dossche

Na een goed eerste halfuur heeft Lovendegem een uur lang achter de feiten gelopen: de 1-2 nederlaag is dan ook maar een logisch gevolg tegen een voetballend KSK Lebbeke. Alvast goed nieuws bij het begin van de wedstrijd: Camilleri was terug fit. Bij Lebbeke vonden we Christophe Van Den Abbeele terug die enkele jaren geleden bij ons met wisselend succes in de spits liep.

Het eerste kwartier was een studieronde met geen dreiging langs beide zijden. Toen vond Carlo dat zijn moment gekomen was: hij sneed van de linkerflank naar het centrum en schoot vanop 16 meter voorbij doelman Berckmoes. 1-0. Rond de 20ste minuut week een schot van Ponnet af en ging niet ver naast. Kort nadien drukte Carlo opnieuw af vanaf de 16 maar Berckmoes was bij de pinken. Het duurde tot het half uur voor de eerste dreiging van KSK Lebbeke: een scherpe voorzet kon niet in doel verlengd worden. Het was een eerste verwittiging, want na een mooie vrije trap van Camilleri op de lat raakte Lovendegem niet meer over de middellijn. Peter De Paepe moest nog gepast tussenbeide komen op een voorzet en het was rusten bij 1-0.
Onmiddellijk commotie bij het begin van de tweede helft waar een aangekopte bal op de arm van Van Audenaerde door de Lebbeke-spelers werd aanzien voor hands. Scheidsrechter Strobbe zag er niks in. Het spel werd wel virieler en zowel De Backer als Martens gingen in het boekje. Lebbeke bleef drukken. Voorlopig bleven de kansen beperkt tot een aantal schermutselingen voor doel en een gevaarlijke corner na 20 minuten. Lovendegem raakte pas in de 24ste minuut nog eens aan de overzijde na een snelle counter. De Grande moest echter te ver uitwijken voor doelman Berckmoes om af te werken. Het zou een cruciale fase blijken want amper twee minuten later werd een uitbraak van de thuisploeg snel ongedaan gemaakt en kon door een aantal slechte contacten Cornelis oprukken naar de strafschopzone van Lovendegem. De bezoekende spits ramde de bal in de winkelhaak. 1-1 en op basis van het spel een juiste stand.
Bij Lovendegem kwamen Goethals en Kalkan, Matthys en de aangetrapte Ponnet vervangen. Bij Lebbeke kwam Van Den Abbeele tussen de lijnen. Op de 29e minuut reageerde Lovendegem nog eens maar De Grande kon geen kracht achter de kopbal zetten. Het niveau van het spel werd ondertussen zeer bedenkelijk met slechte passes en veel misverstanden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat in een kluts in het penaltygebied van Lovendegem de 1-2 na 37 minuten op het blijkbaar omgewaaide scorebord kwam te staan. Lebbeke kroop terug in de verdediging en Lovendegem poogde nog een vuist te maken maar verder dan een kopbal van De Grande kwam de ploeg niet meer. Operatie redding is dus niet goed ingezet. Volgende week wacht ons Petegem, die in Aalter gingen winnen.