Analyse Schoten nadert op top vijf

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Schoten nadert op top vijf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schoten komt steeds sterker opzetten in vierde klasse B. Zaterdagavond doorbrak Schoten de reeks van Temse. Naast Temse gingen konden ook andere subtoppers Bornem, Boom en Berchem niet winnen. Onderaan het klassement bezorgde Wijgmaal Dilbeek nog meer problemen. 

SV Temse was al elf competitiematchen op rij ongeslagen. Schoten besloot een einde te maken in die reeks. Schoten won na nieuwjaar al zijn wedstrijden en pakte al counterend ook de drie punten in Temse. Temse ziet Aalst wat uitlopen, maar heeft wel nog altijd vier punten meer dan eerste achtervolger Opwijk. Schoten koestert toch nog wel enige ambitie en komt steeds dichter bij een plaats in de top vijf. De uitspraak betreffende de match tussen Boom en Berchem gaat op dat vlak misschien ook nog een rol spelen. 

SV Bornem en Opwijk speelden tegen mekaar met als inzet de derde plaats in het klassement. Bornem was nog steeds op zoek naar zijn eerste puntje na nieuwjaar en leek dat toch binnen te halen. In de voorlaatste minuut scoorde Opwijk echter de enige treffer van de namiddag. Bornem bevindt zich nog steeds in het sukkelstraatje en speelt door deze nederlaag de derde plaats kwijt. Die wordt dus ingenomen door Opwijk dat met twee zeges op rij er terug wat bovenop is. 

Berchem moest na de nederlaag in Opwijk ervoor zorgen dat de aansluiting met de subtop niet verloren werd. In principe was er dan wel een zege tegen Verbroedering Meldert vereist. Seth De Witte eiste de hoofdrol op in deze partij. Hij zette Meldert op voorsprong, maar moest drie minuten later met een rode kaart naar de kant. De inspanningen van Berchem werden niet meer beloond. Berchem bleef zonder punten achter en zakt naar de zevende plaats. De achterstand op Boom bedraagt voorlopig nog vijf punten. Meldert heeft zich helemaal uit het slop gehesen. Meldert boekte drie overwinningen op rij en neemt steeds verder afstand van de degradatiezone. 

Olympia Wijgmaal heeft Dilbeek nog dieper in de put geduwd. In de strijd om het behoud heeft Wijgmaal zelf de punten broodnodig en daarom was de wedstrijd tegen Dilbeek ook zo belangrijk. Wijgmaal hield de drie punten thuis en kwam zo weg van de laatste plaats. Wijgmaal-doelman Mertens bewees zijn waarde voor zijn club door een strafschop te stoppen. Dilbeek heeft het licht aan het einde van de tunnel nog niet gezien en heeft als enige doel nog het behoud. 

Ukkel en Eendracht Aalst troffen elkaar in het stadion van tweedeklasser Union. Het deed Ukkel blijkbaar geen goed. Leider Aalst pakte nog eens uit zoals vanouds en scoorde maar liefst zeven keer. Aelbrecht nam twee doelpunten voor zijn rekening, Troch maakte er zelfs drie. Uiteindelijk kon Ukkel zelf toch ook drie keer scoren. De degradatiezorgen worden er voor Ukkel niet minder op. Ukkel deelt nu de laatste plaats met Kampenhout. Eendracht Aalst vergrootte door deze zege de voorsprong op eerste achtervolger Temse. 

Rupel Boom bewandelde tot dit weekend een foutloos parcours in de terugronde. Tegen Grimbergen wist Boom de drie punten niet thuis te houden. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een gelijkspel. Hierdoor loopt Boom een kans mis om de vierde plaats over te nemen van Bornem. Boom voelt nu ook de hete adem van Schoten in zijn nek. Grimbergen zet zijn opmars voort en houdt de barrageplaats vast. 

Eendracht Opstal was de terugronde goed begonnen. Maar tegen Woluwe-Zaventem leed Opstal toch de tweede nederlaag op rij. In de laatste twintig minuten nam Woluwe-Zaventem afstand van Opstal. Een belangrijke uitoverwinning voor Woluwe-Zaventem dat samen met Meldert voorbij Opstal schuift in de stand. 

SK Lebeke-Aalst en Kampenhout stonden tegenover mekaar in een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud. Lebeke-Aalst kon in de voorbije weken toch wat punten sprokkelen en trok die lijn door. Een achterstand werd in de tweede helft goedgemaakt. In zeven minuten tijd zette Lebeke-Aalst een achterstand om in een voorsprong. Lebeke-Aalst liet de drie punten niet meer ontglippen. Door deze belangrijke zege lijkt Lebeke-Aalst toch even buiten schot te zijn. Kamenhout zakt nog dieper weg en staat samen met Ukkel op de laatste plaats.                  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties