Real scoorde nog nooit zo weinig in Bernabéu

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real scoorde nog nooit zo weinig in Bernabéu
Foto: © SC

De tegenvallende resultaten van Real Madrid zijn natuurlijk koren op de molen voor de Spaanse media. De mannen van Fabio Capello breken alle records, op negatieve wijze dan wel. Real kon in zijn tien thuiswedstrijden in de competitie slechts twaalf keer scoren. Nooit deden de Madrilenen slechter. In het seizoen ’84-’85 scoorde Real nog dertien keer in Bernabéu en in ’65-’66 nog vijftien keer. Dit seizoen slaagde het team er nog maar één keer in min of meer uit te halen in eigen stadion: tegen Racing 3-1 winst.
 
Het laatste doelpunt van Real in eigen stadion dateert van 14 januari. Toen maakte Van Nistelrooy het enige doelpunt tegen Zaragoza op aangeven van aanwinst Higuaín. De Nederlandse spits is clubtopschutter met tien doelpunten. Na hem komen Reyes en Raúl met elk drie doelpuntjes. Beckham (twee goals) en Cassano (één doelpunt) zijn uit de gratie van Fabio Capello gevallen. Een andere doelpuntenmaker, Ronaldo, is ondertussen vertrokken naar AC Milan.
 
De Spaanse sportkrant As ging de statistieken van de verhuurde Real-aanvallers eens na. Ex-Bruggeling Portillo scoorde dit seizoen al vijf doelpunten voor degradatiekandidaat Gimnástic. De laatste twee wedstrijden pikte de jeugdtopscorer aller tijden van Real telkens zijn doelpuntje mee. Afgelopen zomer ging hij met de Real-kern op stage in Oostenrijk, maar hij kreeg een onvoldoende van de technische staf en werd tot medio 2008 aan de Catalaanse promovendus verhuurd.
 
Een andere aanvaller die op weinig speelkansen moest hopen bij de Italiaan was Baptista. Vorig seizoen was la bestia nog goed voor negen doelpunten en in het Arsenal-shirt kon hij dit seizoen al zeven keer de netten vinden. De laatste aanvaller die op huurbasis mocht vertrekken bij Real was de canterano Soldado. Vorig seizoen scoorde hij 19 doelpunten voor RM Castilla en voor het eerste team scoorde hij ook vier treffers. Bij Osasuna is hij vaste waarde en trapte hij er al zeven binnen.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties