Cappellen haalt periode binnen

Jorg Keldermans
| 0 reacties
Cappellen haalt periode binnen
Foto: © SC

In een felbevochten partij zette Cappellen niet alleen leider Doornik opzij. Het won ook de strijd om het tweede periodekampioenschap en behaalt zo voor het derde seizoen op rij een ticket voor de eindronde. De Castro maakte op slag van rust de opener van Schoenmaekers ongedaan, maar Jusic scoorde halfweg de tweede periode de beslissende treffer die geel-rood in euforie dompelde.

De wedstrijd begon onder een hoog tempo, maar kansen bleven bijzonder lang uit. De Vreese plaatste de eerste bal tussen de palen, maar Ferket had de bal maar voor het oprapen. Aan de overzijde was de eerste kans wel meteen goed voor een doelpunt. Devic bereikte vanop links Schoenmaekers die de bal binnen kopte. Doornik kwam eindelijk opzetten al was het tot net voor het rustsignaal wachten op gevaar. Een schot van Mulisa werd gepareerd door Ferket, maar De Castro werkte alsnog de bal over de lijn. Aan de overzijde schoot Schoenmaekers nog naast.

De eerste kans na de onderbreking was voor de thuisploeg. Jusic bediende Devic op links. De goede voorzet richting de vrijstaande Da Silva werd door Di Tullio onderschept. Halfweg de tweede periode werd De Vreese diep gestuurd, maar Ferket ging uitstekend tegen de grond. Aan de overzijde was het wel raak. Stevens mocht twee keer voorzetten en Jusic liep aan de tweede paal de bal tegen de netten. De bezoekers protesteerden omwille van vermeend buitenspel. Doornik trachtte de zaken te herstellen, maar verder dan twee overwaaiende vrije trappen van Mulisa en Delbeeke geraakte het niet meer. Cappellen eindigde overigens met tien na de tweede gele kaart van Rombouts.

Trainer Bart De Roover: "De manier waarop we die zege behaalden deed er vandaag niet toe. We wilden vooraf één punt behalen; het zijn er uiteindelijk drie geworden. Voor de wedstrijd had ik gevraagd om de ruimtes achterin heel gesloten te houden door constant met vier achterin te blijven. Er stond veel op het spel waardoor we onrustig speelden en teveel balverlies leden. Aan de andere kant doet de zege en het behalen van de periodetitel enorm veel deugd. Deze beloning is een mentale opsteker voor de ganse groep die hier heel lang naar toe gewerkt heeft. We kwamen na een eerste periode vol tegenslagen van bijzonder ver terug en moeten nu genieten van deze prijs."

Cappellen: Ferket, Meeusen, Van der Linden, Rombouts, Chergui; Stevens (77' Dekkers), Kortland, Da Silva (82' Mücher), Devic; Schoenmaekers (90' Kubilskis) en Jusic.

Doornik: Agueh; De Castro, Delbeeke, Di Tullio, Ambu; Thonon (34' Thonon), Scarpino (78' Zedazi), Quivy, Bihhi, Seoudi; De Vreese.

Doelpunten: 23' Schoenmaekers 1-0, 43' De Castro 1-1 en 70' Jusic 2-1.

Geel: Quivy, Kortland, Rombouts, Ambu

Rood: 79' Rombouts (twee keer geel)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties