Schalke loopt uit op Werder

Schalke 04 troefde Werder Bremen vorige week al af en ook nu deed het dat weer, al was het onrechtstreeks. Schalke won in eigen huis tegen Hertha terwijl Werder Bremen op bezoek bij Stuttgart met de billen bloot ging. Leverkusen geraakte dan weer niet voorbij Frankfurt.

Schalke 04 - Hertha BSC  2-0

Schalke 04 is een zeer hecht team dat nooit echt met grote cijfers wint, maar het staat inmiddels al wel ruim aan kop. Tegen sub-topper Hertha werd er met 2-0 gewonnen. Na een uur spelen kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Net als vorige week eisten Kuranyi en Lövenkrands ook nu weer een hoofdrol op. Kuranyi maakte er iets over het uur 1-0 van. Een kwartier voor tijd maakte zijn Deense collega het zaakje af, 2-0.

Stuttgart - Werder Bremen  4-1

Net als in de heenronde is de nederlaag tegen Schalke ook nu weer op de maag blijven liggen van de spelers van Werder. In Stuttgart ging het serieus de boot in. Na een kwartier spelen waren de bezoekers al hopeloos op achtervolgen aangewezen. Hilbert scoorde reeds na drie minuten, Gomez verdubbelde de score op het kwartier. Werder-spelmaker Diego diende de thuisploeg halverwege de eerste helft van antwoord. Hij zorgde voor de aansluitingstreffer. Magnin zorgde met zijn doelpunt op het halfuur toch weer voor twee doelpunten verschil. Helemaal op het einde maakte Streller er nog 4-1 van.

Leverkusen - Frankfurt  2-2

Leverkusen zag na een halfuur doelman Butt uitgesloten worden. Toch klom het na veertig minuten op voorsprong na een own-goal van Jones. Net voor rust bracht Kyrgiakos de stand in evenwicht. Frankfurt leek ook op weg naar de zege, want Meier scoorde vijf minuten voor tijd de 1-2. Toch werd het nog een puntendeling. Kiessling maakte er helemaal op het einde 2-2 van.