Brøndby klopt Kopenhagen

Gisteren vonden de eerste inhaalwedstrijd in de Royal League plaats. Daarin nam de Deense landskampioen FC Kopenhagen het op tegen stadsrivaal Brøndby. 17.000 toeschouwers waren getuige van de nipte 1-0 overwinning van Brøndby.

Martin Ericsson
maakte de enige goal in de 52e minuut via een assist van Morten “Duncan” Rasmussen. Dat doelpunt ging tegen de geest van het spel in aangezien Kopenhagen de wedstrijd tot dan toe domineerde. Nieuwkomer Ailton liet een goede indruk na en werkte goed samen met Hutchinson. Hij ging tegen het einde van de eerste helft de verdediging van Brøndby voorbij en kon de bal bij Silberbauer brengen die echter naast het doel trapte. Tien minuten voor de pauze kwam Ailton opnieuw opzetten, ging weer makkelijk de verdediging voorbij en kon de bal bij Fredrik Berglund afleveren die een goede pass gaf naar Hjalte Nørregaard maar die schoot nipt naast de goal.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met Kopenhagen in de dominerende rol. Kort na de pauze een kans voor Wendt via de vrije trap maar die poging ging net naast. Tien minuten later was het Brøndby dat op voorsprong kwam, Martin Ericsson passeerde makkelijk keeper Christiansen en zo stond het plots 1-0 in het voordeel van Brøndby. Na dit doelpunt keerde het spelbeeld, Brøndby kon door het nieuwe vertrouwen beter in de wedstrijd komen. De frustratie bij Kopenhagen nam toe en dat werd er niet beter op toen Dan Thomassen scoorde voor Kopenhagen maar die goal werd afgekeurd door de Noorse referee Svein Oddvar Moen wegens een vermeende duwfout. Tegen het einde van de wedstrijd werd Wendt naar de kant gehaald en werd Razak Pimpong in het veld gebracht. Hij speelde de bal makkelijk naar Ailton maar die besloot net naast. In de slotminuut probeerde Silberbauer nog na een pass van Nørregaard maar een doelpunt kwam er niet meer van.

Met deze zege komt Brøndby op de tweede plaats te staan in groep 2 met 11 punten, na leider Lillestrøm dat 12 punten heeft.
FC Kopenhagen heeft drie punten en de Royal League kampioen moet vier punten halen in de twee volgende wedstrijden in de groepsfase om een plaats in de kwartfinale te halen.

FC Kopenhagen: Jesper Christiansen (G), Lars Jacobsen, Michael Gravgaard, Dan Thomassen, Oscar Wendt (’81 Pimpong), Michael Silberbauer, William Kvist, Hjalte Nørregaard, Atiba Hutchinson, Ailton Almeida, Fredrik Berglund.

Brøndby: Stefan Andersen (G), Thomas Rytter, Per Nielsen, Mikkel Bischoff (’68 Berthelsen), Morten Rasmussen, Mads Jørgensen, Marcus Lantz, Martin Retov (’58 Howard), Kim Daugaard (’46 Katongo), Martin Ericsson, Morten D. Rasmussen.

Doelpunten: Martin Ericsson (’52 ; 0-1)

Gele kaarten: Rytter, Rasmussen, Kvist, Jørgensen, Morten „Duncan“ Rasmussen, Christiansen

Scheidsrechter: Svein Oddvar Moen (NOR)