Dender-coach: 'Doet gekende maffia zijn intrede?'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Dender-coach: 'Doet gekende maffia zijn intrede?'
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

FC Dender is niet al te best uit de startblokken geschoten na de winterstop. Op het einde van vorig jaar had de Oost-Vlaamse club nog elf punten voorsprong op FC Antwerp en leek het af te stevenen op de titel en bijhorende promotie naar de Jupiler League. Maar Dender gaf die riante voorsprong ondertussen prijs en dat bracht Dender-coach Jean-Pierre Vande Velde tot straffe uitspraken. Hij spreekt in de krant Het Nieuwsblad zelfs over de maffia.

"Misschien zijn mijn spelers bang om te promoveren naar eerste ofwel doet de gekende maffia in tweede klasse haar intrede. Ik heb geen getuigenissen of harde bewijzen, maar ik heb wel oren. Ik vermoed dat er ploegen zijn, concurrenten, die aan de mouw van onze spelers trekken. Ik ben niet de enige die de geruchten al gehoord heeft", aldus Vande Velde.

We moeten hier wel benadrukken dat Vande Velde niet insinueert dat Antwerp of KV Mechelen aan Dender-spelers vragen om te verliezen. Wel dat ze benaderd worden om volgend seizoen voor hen te komen spelen. "Er lopen hier makelaars rond die onze spelers van alles beloven. Ik sprak er vorige week al over met de spelers. Vanavond (gisterenavond, nvdr) zal ook het bestuur de spelers toespreken. Er wordt hen duidelijk gemaakt dat de bedoeling is dat er kampioen wordt gespeeld en dat de club promoveert", aldus de Dender-trainer.

Volgens de oefenmeester van Dender heeft de interesse een invloed op de prestaties. "Zij die normaal gezien onze sterkhouders zijn, spelen nu onder hun niveau. Op gebied van inzet en werkkracht kan ik hen niets verwijten, maar ze zitten met vanalles in hun hoofd. Dan kan je natuurlijk niet presteren."

In de winterstop zette Dender als Roel Van Hemert op een zijspoor waarna die prompt tekende voor concurrent Antwerp. Met spelers van een andere club praten zonder de toestemming te vragen aan die club, is strafbaar volgens de reglementen van de KBVB. "Ik kan niet naar de Voetbalbond stappen, maar misschien moeten ze daar eens goed over de zaak nadenken. Ik hoop dat ze de situatie goed in de gaten gaan houden", besluit Vande Velde.

Morgen speelt Antwerp een inhaalwedstrijd tegen RS Waasland. Als de Great Old die partij winnend afsluit, zijn ze de nieuwe leider in tweede klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties