Analyse Jeugdvoorzitter Ronse stapt op

Bart van Maele
| 0 reacties
Jeugdvoorzitter Ronse stapt op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Ronse raakt van de regen in de drop. Iedereen lijkt het zinkende schip te verlaten nu het vooral sportief minder gaat. De club staat troosteloos voorlaatste en alle hoop op redding lijkt verloren. De recentste vertrekker is nu Danny Vanheuverswijn, de jeugdvoorzitter van de ploeg.
 
SK Ronse heeft een lange en boeiende geschiedenis. De club was apetrots op de promotie naar tweede klasse, maar na zes jaar lijkt de neerwaartse kentering onomkeerbaar. De ploeg blijft afhankelijk van goalgetter Norman Sylla en kon zich tijdens de transferperiode onvoldoende versterken. De club opteerde om het budget in evenwicht te houden en liet met Halil Krasniqi, Omelianovitch, Karani en Lefranc vier spelers vertrekken. Zij werden door slechts twee spelers vervangen: oude getrouwe Ferreira Lino en Mehdi Kerrouche.
 
Goede resultaten zijn er dus niet veel te rapen in Ronse. Ontslagen en vervangingen des te meer. Voorzitter André Deruyter gaf er de brui aan op 24 november vorig jaar. Verscheidene bestuursleden dreigden met staking, sommigen wilden een andere trainer. Kortom, Deruyter voelde zich niet meer gewaardeerd. Hij bleef, tot gisteren, in de raad van bestuur zetelen. Rudy Laurier werd ook in november de nieuwe jeugdtrainer bij de -19. Hij volgde daarmee Danny Herregodts die even daarvoor al jeugdcoördinator werd bij Ronse.
 
Jean-Marie Vandendriessche werd op 25 november unaniem aangesteld als nieuwe voorzitter. Vandendriessche is zaakvoerder van bouwonderneming Bocova en een belangrijke sponsor van de ploeg. Benoît Cambier werd bijna tegelijkertijd aangesteld voor het dagelijks bestuur van de club.
 
SK Ronse deed dan toch een poging om duidelijkheid te scheppen door op 9 december een nieuwe raad van bestuur werd aan te stellen. Naast Vandendriessche zetelden verder sportief manager Yves Vancoppenolle, oud-voorzitter Debruyne, Luc Vancauwenberghe, Patrick De Dobbeleer, Luc Dekelver en Benoit Cambier. Ronse-trainer Christophe Denie mocht blijven.
 
Christophe Denie is gebleven tot vorige week maandag. De man nam na de maandagtraining ontslag en hulptrainer Christiaan Claus volgde zijn voorbeeld. Franky Dekenne (ex-Racing Waregem) en Kenneth Bryle (ex-speler Anderlecht) waren de eerste kandidaten.
 
Jeugdcoördinator Danny Herregodts en beloftentrainer Patrick Billiet vormden een voorlopige trainerstandem op vraag van sportief manager Yves Coppenolle. De twee werden gisteren al verlost van hun moeilijke taak. Thierry Lootens werd gisteren de nieuwe trainer van Ronse. De 40-jarige kinesist trainde onder meer Lovendegem en Merendree en moet nu voor een mirakel zorgen: Ronse in tweede klasse houden. Zijn eerste opdracht is de thuismatch tegen leider Dender. Jean De Baets moet hem daarin assisteren. De Baets was een voormalig Ronse-scouts. Lootens moet SK Ronse in tweede klasse houden. Een grote uitdaging want zijn eerste examen zal hij al zondag, thuis tegen leider Dender moeten afleggen.
 
Diezelfde Jean De Baets moet ook de taken van Vancoppenolle overnemen. De sportief manager gooide zondag na acht jaar de handdoek in de ring. Vancoppenolle blijft wel nog tot het einde van dit seizoen in de raad van bestuur.

Vandaag werd bekendgemaakt dat ook jeugdvoorzitter Danny Vanheuverswijn opstapt en zo komt er nog geen einde aan de stoelendans.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties