Mini wil als directeur aan de slag

viki meeuwis
| 0 reacties
Mini wil als directeur aan de slag
Foto: © SC

 Jahn Ivar Jacobsen, beter bekend als “Mini”, wil Rune Bratseth opvolgen als directeur bij de Noorse landskampioen Rosenborg BK. “Ik geloof dat ik geschikt ben voor die job”, aldus Mini in een interview met NRK. “Ik ben nog niet gevraagd door de club maar moesten ze mij een aanbieding doen, zou ik er zeker over nadenken”.
 
De 42-jarige Jacobsen staaft zijn openlijke sollicitatie met volgende argumenten: “de club wil iemand die een hart heeft voor Rosenborg, dat heb ik. Ze willen iemand die verstand heeft van voetbal, ook dat heb ik. Ik weet wat er nodig is om succes te bereiken. Ik ben ook iemand die goed met mensen overweg kan.”, aldus Jacobsen.
 
NRK vroeg Mini ook wat eventueel zijn mindere kanten zijn. “Mensen hebben misschien een verkeerd beeld van mij, denken dat ik een grote mond heb en af en toe de clown uithang, maar ik ben echt wel iemand die dingen op een goede, degelijke manier aanpakt”, repliceerde Jacobsen. “Mensen die mij enkel kennen via de media, kennen mij in het geheel niet”, voegde hij er aan toe.
 
Op de vraag wat de grootste uitdaging voor Rosenborg is, antwoordde hij: “de club is aan zichzelf en de fans verplicht om aantrekkelijk en aanvallend voetbal te spelen. Bovendien is het belangrijk dat de club eigen spelers opleidt, ik ben meer voorstander om Per Ciljan Skjelbred in de ploeg te brengen dan de Ivoriaan Konan bijvoorbeeld. Er zouden niet al te veel buitenlanders meer in de ploeg komen als ik het voor het zeggen had”, aldus Mini. (nvdr. Jacobsen doelt hier op het feit dat Rosenborg momenteel negen buitenlanders in de eerste ploeg heeft).
 
Mini heeft ook lof voor de club en vindt dat die er sinds zijn tijd zowel sportief als administratief op vooruit gegaan is. Voor hem is het ook belangrijk dat oude clubiconen bij de club betrokken blijven. Jacobsen heeft al een verkennend gesprek achter de rug met uittredend directeur Rune Bratseth en bestuursleider Terje Svendsen.
 
Jahn Ivar “Mini” Jacobsen speelde in totaal acht seizoenen bij Rosenborg. Van 1998 tot 1990 en van 1994 tot 1999. Hij heeft ook 65 caps op zijn palmares staan waarbij hij elf keer wist de scoren. Ook in België is hij geen echte onbekende; in het seizoen 1993-1994 speelde hij op leenbasis bij K. Lierse SK. Recent was hij actief bij het Noorse TV2 als sportcommentator.
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties