Arsenal stoot door na verlengingen

Kristof Blomme

Arsenal heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de FA-cup. In de replay met Bolton was de stand na 90 minuten 1-1. Pas in de verlengingen nam Arsenal de maat van Bolton.

Eind januari eindigde de heenmatch tussen beide ploegen op een 1-1 gelijkspel. Nu had Bolton het thuisvoordeel, maar Arsenal speelde een uitstekende eerste helft. Een eerste mogelijkheid werd door Rosicky naast getrapt. Na een kwartier was de voorsprong een feit voor de bezoekers. Na een schitterende combinatie trapte Adebayor de openingstreffer binnen. Ook na de goal bleven de Gunners prachtige combinaties op de mat leggen. Een voorzet van Clichy werd door Baptista naast getrapt. Vlak voor de pauze kwam Bolton ei zo na, tegen de gang van het spel in, langszij. Giannakopoulos trapte van dichtbij op de lat.

Meteen na de koffie behoedde Almunia zijn ploeg voor de gelijkmaker. Het was Diaby die bijna zijn eigen doelman klopte. Even later was Giannakopoulos te zelfzuchtig, waardoor Almunia de bal uit zijn voeten kon plukken. Op het uur haalde Ben Haim Baptista neer in het strafschopgebied. Gilberto Silva zette zich achter de bal, maar hij knalde het leer over. Bolton probeerde nu met de moed der wanhoop. Arsenal counterde echter scherp. Adebayor kwam oog in oog met Jaaskelainen. Hij trapte echter op de paal. In blessuretijd strafte Bolton de missers van Arsenal af. Na een hoekschop vond Campo Meite voor doel, die niet aarzelde en de gelijkmaker binnen trapte.

In de verlengingen trok Bolton het laken bijna helemaal naar zich toe. Een voorzet van Diouf week af op Gilberto Silva, maar strandde op de paal. Ook Arsenal bleef gevaarlijk in deze amusante pot voetbal. Diaby vond Baptista voor doel, maar die verkwanselde ook deze kans. Vroeg in de tweede verlenging kwam Arsenal opnieuw op voorsprong. Aliadière zette vier man in de wind en vond Ljungberg, die knap afwerkte. Bolton moest nog met tien verder na een rode kaart voor Ben Haim. In de slotfase verloor Bolton de bal na een hoekschop. Doelman Jaaskelainen was ook voorin te vinden en dus was het doel leeg voor Adebayor. Anelka maakte echter een overtreding, waardoor Arsenal een tweede strafschop mocht trappen. Dit keer ging Baptista achter de bal staan, maar ook hij knalde over. In de allerlaatste minuut werd het toch nog 1-3. Adebayor ging voorbij Jaaskelainen en zorgde voor de beslissende treffer.