Ajax volgt groot Tsjechisch talent

Ajax volgt groot Tsjechisch talent
Foto: © SC

Volgens de sportzender Eurosport volgt Ajax Amsterdam volop de verrichtingen van het 17-jarig Tsjechisch talent Tomas Necid. Hij staat ondertussen ook al op het verlanglijstje van heel wat Europese topclubs. Momenteel staat de jonge aanvaller nog onder contract in de Tsjechische hoofdstad waar hij voor Slavia Praag speelt. Bij de Tsjechische jeugdteams maakte Necid al erg veel indruk.

De naam Necid kwam voor het eerst opduiken bij het grote publiek op het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 17 jaar. Tsjechië verloor er de finale na het nemen van strafschoppen tegen Rusland. In dat toernooi kwam de tiener vijf keer tot scoren en daarbij was ook de gelijkmaker in de finale van het toernooi.

Necid is voorlopig nog bankzitter bij het eerste elftal van Slavia Praag, maar als invaller kon hij wel al twee maal de netten doen trillen in de Tsjechische competitie. Naar verluidt is het lijstje topclubs die interesse hebben in de jongeling imposant: Arsenal, Real Madrid, Juventus Turijn, Lazio Roma, Deportivo La Coruña, Werder Bremen, Borussia Dortmund en Hamburg SV zouden hem graag contracteren met het oog op de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties