Effenberg: 'Ik hou van types-Van Bommel'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Effenberg: 'Ik hou van types-Van Bommel'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stefan Effenberg, ex-speler van Bayern München en de Duitse nationale ploeg, zegt vandaag in de Duitse sensatiekrant Bild dat hij houdt van types als Mark Van Bommel. Hij had dan ook helemaal geen probleem met het gebaar dat Van Bommel maakte na zijn doelpunt in de slotfase van de partij tegen Real Madrid (3-2-verlies, nvdr). Meer zelfs, Effenberg vond het wat provecerende gebaar prima.

"Ik begrijp niet waarom de Spanjaarden zich zo opwinden. Een beetje 'gebrul' hoort toch bij de wedstrijd", aldus Effenberg die tijdens zijn spelercarrière ook niet de braafste van de klas was. "Ik hou van types als Van Bommel. Ik heb bij hem emoties en agressiviteit gezien die bij zulke wedstrijd horen. Ik hou van spelers die tijdens zulke belangrijke partijen hun emoties laten zien", aldus Effenberg.

Na de wedstrijd verontschuldigde Van Bommel zich voor wat zich op het veld afspeelde. De UEFA stelde echter een onderzoek in en daardoor bestaat de kans dat de ex-PSV'er alsnog een straf zal krijgen. Volgens Van Bommel waren het frustraties van bij zijn tijd bij Barcelona toen hij regelmatig geprovoceerd werd door supporters van Real Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties