Onderaan is het spannender dan ooit

Philippe Crols
| 0 reacties
Onderaan is het spannender dan ooit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie degradatietoppers heeft speeldag 23 te bieden in de Bundesliga. Cottbus-Bielefeld, Bochum-Aachen en HSV-Frankfurt zijn allemaal wedstrijden uit de kelder van de klassering. Bovenaan heeft Stuttgart een lastige thuiswedstrijd voor de boeg tegen HBSC en moeten Bayern en Werder zich eindelijk eens zien te herpakken.
 
Omdat de strijd onderaan momenteel veel spannender is dan bovenaan beginnen we deze voorbeschouwing eens met de degradatiekandidaten. De tiende en de laatste zijn namelijk maar door vijf punten van mekaar gescheiden. Razend spannend dus. Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach krijgt een zeer moeilijke opdracht voorgeschoteld. Het ontvangt Werder Bremen. Weliswaar een ploeg in crisis, maar nooit een pretje om tegen te voetballen. Bremen staat inmiddels trouwens al zeven punten achter op Schalke. HSV gaat dan weer op zoek naar een negen op negen. Het ontvangt thuis Frankfurt. Een ploeg die lange tijd uit de zorgen leek te gaan blijven, maar nu toch nog maar net boven de degradatielijn staat. Bielefeld is een beetje hetzelfde ploegje als Frankfurt. Ze deden het daar in de eerste ronde heel goed, maar in de tweede ronde gaat het helemaal niet goed. Gevolg is dat de wedstrijd in Cottbus een zespuntenmatch is. Dat is ook de wedstrijd Bochum-Aachen. Beide teams wonnen vorige week en hopen daar uiteraard een vervolg aan te breien. Mainz is dé ploeg in vorm en treft een andere ploeg in goede doen: Nürnberg. Dat team staat verrassend vijfde.
 
Bovenaan dan moet Werder zoals gezegd naar Gladbach. Bayern München kan zich thuis niet nog een blamage veroorloven tegen Wolfsburg. Deze keer is het echt van moeten. Stuttgart krijgt in zijn jacht op leider Schalke HBSC op bezoek. Hertha heeft voor een groot deel komaf gemaakt met de wisselvalligheid waarvoor het lang garant stond, maar vorige week werd er thuis dan weer verloren van Mainz. Leider Schalke ontvangt in eigen huis Leverkusen. Een ploeg die dit seizoen nooit echt goed op de rails gezet werd. Tot slot is er ook nog Hannover-Dortmund, een duel in de middenmoot.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties