Voor Convey is het seizoen voorbij

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voor Convey is het seizoen voorbij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Amerikaanse international Bobby Convey kon tot dus ver niet echt meegenieten van het succes van zijn club Reading in de Premier League. Hij speelde amper acht competitieduels en moet nu opnieuw geopereerd worden. Pas tegen volgende zomer wordt de linkermiddenvelder weer fit op een voetbalveld verwacht.

"Hij zou het seizoen kunnen uitspelen, maar onder de omstandigheden zoals ze nu zijn, leek het ons wel verstandiger om nu iets aan zijn blessure te doen", aldus Reading-manager Steve Coppell. Reading staat op een comfortabele zesde plaats in de Premier League en is - zonder ongelukken - zeker van het behoud.

Convey heeft al last van zijn knie sinds het afgelopen wereldkampioenschap in Duitsland. De 43-voudig Amerikaans international speelde alle drie de groepsduels. Toen hij terugkwam bij Reading werd de pijn te hevig. In december onderging Convey al eens een operatie waarna een comeback van korte duur volgde.

"We willen dat Convey zich laat opereren, zodat hij volgend seizoen honderd procent fit aan de start van het seizoen verschijnt. Het risico is te groot dat hij doorspeelt en straks bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw last heeft", besluit Coppell.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties