Reacties na Eupen-KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties na Eupen-KVM
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd Eupen – KV Mechelen trokken we naar de kleedkamers voor wat reacties. Als eerste kregen we  Antun Dunkovic (met banaan in aanslag) te pakken:
 
Antun, mooie goal , je eerste voor KV Mechelen?
 
“Ja, het was mijn eerste doelpunt. Voor ons was het een heel belangrijke wedstrijd na het gelijkspel van vorige week. We begonnen heel goed aan de wedstrijd en zaten bij de rust al op rozen omdat we toen al twee keer konden scoren.”
 
Woensdag moeten jullie voor de beker naar Gent?
 
“Ja, we hebben er niets te verliezen. We moeten slim spelen en we zien wel wat er van komt.”
 
Je hebt de beker al eens gewonnen in Kroatië?
 
“Ja, met Rijeka in het seizoen 2004-2005.”
 
De volgende speler die we tegenkwamen was Bjorn Vleminckx , die zich met drie doelpunten kroonde tot de man van de match.
 
 
Bjorn,heb je ooit al een hattrick gemaakt?
 
“ Het is de eerste keer, voor Oostende heb ik er wel eens twee gemaakt maar drie nog nooit. Het is gewoonweg schitterend, drie goals en twee assists.”
 
Deze wedstrijd was goed voor het vertrouwen?
 
“Ik denk het wel. Als je drie goals en twee assists kan geven en dan ook nog goed meespelen in het veldspel dan ga je met veel vertrouwen naar Gent.”
 
Eupen was zwak en jullie hebben natuurlijk ook goed gespeeld?
 
“Je zegt het juist, Eupen was heel zwak ten verdienste van ons. Vanaf de eerste minuut hebben we ze bij de keel gegrepen. We hebben de bal goed rondgespeeld en altijd de vrije man gevonden. We komen 0-2 voor en dan zakte Eupen weg en wij werden sterker en sterker. Thuis hebben we dat nogal gebracht maar ik denk dat het voor de eerste keer uit is dat we zo een swingend voetbal brengen.”
 
Eupen heeft een heel sterke thuisreputatie maar daar was vandaag weinig van te zien?
 
“We hebben het ook heel professioneel aangepakt. We zijn hier toegekomen om 14h00. We hebben wat geslapen, een wandeling gemaakt en wat gegeten. De busreis was helemaal uit de benen toen we aan de aftrap kwamen. Het was ook weer een halve thuiswedstrijd met al onze supporters die mee waren.”
 
Woensdag gaan jullie naar Gent. Er wordt door de supporters heel intens naar toegeleefd. Ook door jullie?
 
“Ik denk dat we al lang met Gent bezig zijn. Elke wedstrijd wijst de trainer er ons op dat we niet aan Gent mogen denken. Vanaf morgen moeten we aan Gent denken , morgen is het voor de eerste keer op zondag training en dan gaan we rustig lopen. Maandag en Dinsdag gaan we proberen de kopkes fris te krijgen en ik denk dat het dan allemaal wel goed komt. We gaan misschien niet winnen maar wel genieten. Ook voor onze supporters zal het wel genieten zijn, het is lang geleden dat ze nog eens zo een verplaatsing kunnen maken hebben en voor ons zal het een mooie ervaring zijn.
 
Als laatste haalden we Maxim Biset voor onze dictafoon. Er werd in de kleedkamers weer eens bewezen hoe goed de sfeer bij dit KV Mechelen wel is. Biset werd luid aangemoedigd door zijn ploegmaats:
 
“Ik denk dat dit bewijst hoe goed de sfeer op het moment in de groep wel is.(lacht) Het is een collectieve overwinning , dat kan ook moeilijk anders bij een 1-5”
 
Na het gelijkspel van vorige week is dit een belangrijke overwinning?
 
“Ja, het was ook de bedoeling om er direct in te vliegen. We wilden de eerste tien minuten laten voelen dat we aanwezig waren en dat is ook gelukt.”
 
Opvallend was dat bij de 0-3 de groep heel gretig bleef en er voor bleef gaan.
 
“Ja, dat konden we ook niet riskeren. Het wordt 1-3 en als we dan nog gas terugnemen komen ze misschien op 2-3 en dan kan het nog moeilijk worden.”
 
En nu woensdag naar AA Gent?
 
“Ja, het resultaat vandaag was natuurlijk belangrijk voor de competitie maar ook voor de bekerwedstrijd. Met deze 1-5 krijgen we een mentale opsteker. Het ging vandaag vlot en het vertrouwen is er. Dat moet ons woensdag helpen om boven ons zelf uit te stijgen.”
 
Foto's : An Rogier (www.kvm.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties