Thiebaut na Dender-Virton

Bart Hermans
| 0 reacties
Thiebaut na Dender-Virton
Foto: © SC

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd Dender- Virton met topschutter Gunther Thiebaut van Dender:
 
Gunther, Dender speelt een heel goede eerste helft maar het stond maar 1-0 bij de rust , eigenlijk wat weinig he?
 
 â€œJa, we hebben twee kansjes gehad. Het waren geen grote kansen maar kleine kansjes die hadden kunnen binnen gaan. Maar ze gingen  niet binnen en bij 1-0 weet je dat zo een stand snel ongedaan gemaakt kan worden. Ik denk dat we de tweede helft ondanks dat we een kwartier onder hebben gelegen waarom we daar staan.”
 
De trainer zei dat jullie in die tweede helft de slag om het middenveld verloren?
 
“Ik denk dat het belangrijkste bij Virton de inbreng van Rogerio was, ik ken hem al lang en heb al dikwijls tegen hem gespeeld. Hij bracht rust bij die ploeg en op die moment konden we de bal ook niet meer afnemen. We hadden geen balrecuperatie meer. Maar doordat we dan de 2-1 kunnen maken zag je dat bij hen de kopjes omlaag gingen en dat wij dan ineens weer de bovenhand hadden.”
 
Doordat wij die goal maakten zeg je , het was wel een doelpunt van jou en een heerlijk op de koop toe.
 
“Ja, dat wel. Het deed deugd, het was nog niet zo lang geleden maar het ergste de voorbije weken was dat ik geen kansen had. Ik had een paar matchen een minder vorm, ik denk dat dat ook komt omdat ik de voorbereiding heb gemist met een enkelblessure. Ik voelde de vorm zo stijgen,tegen Ronse was het goed, spijtig dat die bal er op het laatste niet in ging maar dan voel je dat het wel gaat komen. Je weet dat je dan moet blijven werken, in de eerste helft was ik er ook al dichtbij en dan krijg je toch twijfels tijdens de rust. De trainers en ploegmaats hebben me wel gesteund en dan zie je dat hij toch binnen gaat in die tweede helft. Het belangrijkste was niet dat ik scoorde maar dat die 2-1 op de bordjes stond.”
 
Toch moet het lukken zo een doelpunt vanop dertig meter.
 
“Ja, ik zeg het de vorige weken lukt het niet en ook in de eerste helft niet en dan gaat die ineens toch wel binnen. Waarom? Ik denk dat het een beloning is voor mijn harde werken. Ik ben er altijd in blijven geloven en heb ook de complimenten gekregen dat ik ben blijven werken voor de ploeg. Ik had het ook omgekeerd kunnen doen en niet meer werken en loeren op dat goaltje. Iedereen die me kent weet dat ik dat niet doe en voor de ploeg ga werken en dan is dit wel een mooie beloning.”
 
Was er druk vandaag door de resultaten van Antwerp en Mechelen gisteren?
 
“Niet echt , we hadden wel de normale druk om te winnen. We staan vanboven en daar is een reden voor. We moeten gewoon naar ons eigen kijken en onze matchen winnen , dat heeft ons zeker geen extra druk opgeleverd. Natuurlijk wordt er wel eens over gesproken maar we moeten ons geen extra druk opleggen want we zijn goed genoeg om niet naar de anderen te kijken.”
 
Nu wacht KVSK United dat opnieuw verloor maar het zal geen gemakkelijke opdracht worden , er lopen wel wat namen rond daar?
 
“Ja zeker , ik ga niet zeggen dat ik die matchen vrees maar het is geen gemakkelijke tegenstander. Thuis zijn we er ook maar in de laatste minuten voorbij gegaan, ik heb het die match moeilijk gehad met hun stugge verdedigers. Het kan er bij mij eigenlijk niet in dat zo een ploeg daar vanonder staat. Dat is ook het gevaar, het is misschien een oudere ploeg maar als ze een paar klassenflitsen tevoorschijn toveren sta je daar maar schoon. We mogen er zeker niet met een gerust gemoed naar toe gaan. Integendeel, we moeten spelen zoals vandaag en tegen Ronse door ze vroeg vast te zetten en dan moet dat we lukken. We mogen het zeker niet te gemakkelijk opnemen.”
 
Ben je nog altijd eigendom van Zulte Waregem?
 
“Ja ,na dit seizoen nog één jaar. Ik moet dus terug naar Waregem maar of ik daar ga blijven is iets anders. Ik heb ook niets gehoord maar de terugronde is nog lang.”
 
Hebben ze hier al iets laten horen dat ze je willen houden?
 
“Nee, ik heb nog niets gehoord en ik vind het ook nog vroeg. Ik wil mezelf concentreren op een goede terugronde. Ik weet nog niet of ik hier mag blijven of terug naar Waregem of elders kan .Ik vind het goed zo , ik heb nog altijd mijn contract dus ik sta niet onder druk daarvoor. Ik neem gewoon mijn tijd en probeer goed te spelen en te scoren. We zullen dan wel zien en als ze me niet terug willen zullen er wel een aantal ploegen klaar staan. Ik ga hier niet de dikke nek uithangen maar ik hoop dat er toch een ploeg zou zijn die me wil. Als Dender promoveert zou het natuurlijk schitterend zijn om hier te blijven, ik woon hier vlak bij en ken de mensen op de club heel goed maar het blijft natuurlijk afwachten."
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties