Leekens: 'Gent nog geen topploeg'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Leekens: 'Gent nog geen topploeg'
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bij AA Gent worden de wonden gelikt na de recente 0 op 9 in de competitie. Door de 3-2-nederlaag zondagavond op het veld van Zulte Waregem, worden de ambities in het Ottenstadion eventjes bijgesteld.

AA Gent begon zwak aan de competitie, maar trainer Georges Leekens bracht zijn team na een knappe 35 op 42 naar een derde plaats in de Jupiler League. Er werd al luidop gedroomd van Europees voetbal en hier en daar werd er al gefluisterd over de titel. 

Drie weken geleden in Charleroi volgde dan de ommekeer. Gent verloor er met 1-0 en vervolgens kwam RC Genk in Gent winnen met 1-3 en was er de nederlaag tegen Zulte Waregem waardoor Standard nu comfortabel op de derde plaats staat. "De nederlagen tegen Charleroi en Genk vond ik binnen de grenzen van het aanvaardbare, want dat zijn sterke ploegen. Ons verlies tegen Zulte Waregem kwam harder aan. We misten de vechtersmentaliteit en dat is moeilijk te aanvaarden", aldus Gent-preses Ivan De Witte in Het Nieuwsblad.

Georges Leekens vertelde hetzelfde: "We zijn duidelijk nog geen topploeg, maar een team in ontwikkeling. Als we bepalende spelers, de steunpilaren van de ploeg missen, dan kunnen we dat niet opvangen. De afwezigheid van Dominic Foley en Dario Smoje speelt in ons nadeel. Spelers gaan uit positie lopen en er ontbreekt duelkracht. Bovendien kunnen we niet op de gepaste momenten toeslaan. Als we in de problemen zitten, kunnen we niet scoren zoals Anderlecht en Genk dat wel kunnen."

Leekens en De Witte schaven de ambities dan maar bij. "Zolang er een klein kansje was op de titel, vond ik dat we er moesten voor gaan. Al was dat kansje ook maar twee procent. Nu dat kansje verkeken is, moeten we rustig verderbouwen aan de club. We gaan onze spelersgroep kwalitatief evalueren. Spelers als Smoje en Adekanmi Olufade willen we behouden, maar wie niet voldoet mag vertrekken", besluit De Witte. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties