Moslimmeisje met hoofddoek mocht niet voetballen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Moslimmeisje met hoofddoek mocht niet voetballen
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA zal een onderzoek beginnen naar een incident dat zich afspeelde op een voetbaltoernooi in Canada. Een 11-jarige moslimmeisje mocht niet meevoetballen omdat ze haar hoofddoek wilde aanhouden. 

Van de voetbalbond van de Canadese staat Quebec moest Asmahan Mansour kiezen: of de hoofddoek uit en voetballen of aan de kant blijven. De voetbalbond oordeelde dat het dragen van een hoofddoek tijdens een wedstrijd tegen de regels is want om 'veiligheidsredenen' mag er geen enkel hoofddeksel worden gedragen tijdens een wedstrijd.

Nicolas Maingot, een woordvoerder van de FIFA, heeft al aangegeven dat het incident zeer uitvoerig zal behandeld worden tijdens de volgende vergadering van de wereldvoetbalbond. Maingot liet verstaan dat het uiteindelijk aan de scheidsrechter is om te beslissen over wat er wel en wat er niet mag gedragen worden tijdens een wedstrijd, althans als het niet uitdrukkelijk in het FIFA-reglement bepaald is.

Volgens de organisatoren van het bewuste toernooi was de scheidsrechter van dienst zelf een moslim. Maingot besluit dat er niets is bepaald in de FIFA-regels over het al dan niet dragen van een religieuze hoofddoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties