Dilbeek wint degradatieduel

Kevin Vanbuggenhout

Het einde van de competitie komt stilaan in zicht en de ploegen in nood moeten nu hun punten gaan pakken. Dilbeek kon al weken niet meer scoren en moest kost wat kost de drie punten thuishouden. Grimbergen stond voorlaatste met één punt minder dan Dilbeek en moest ook voluit voor de zege gaan.

Waarom Dilbeek het zo moeilijk had om te scoren werd al snel duidelijk. Mannaert trapte reeds in de tweede minuut van dichtbij een reuzekans over. Na moeilijke openingsminuten herstelde Grimbergen zich een beetje. Een laag schot van Van Winckel ging ver naast, Ben Kouidar kopte een hoekschop over. Daarna kwam Dilbeek toch meer opzetten. Grimbergen speelde een zwakke partij en had het moeilijk om Dilbeek af te houden. Lievens redde een laag schot van Mannaert. Van Dael nam de bal in één tijd op de slof en zag zijn poging over gaan. Een minuut later beging Vande Gucht handspel in de eigen zestien en dus kreeg Grimbergen een strafschop. Baudet zette de strafschop beheerst om en bezorgde Grimbergen een gevleide voorsprong. Maar slechts een paar minuten later ging Horasanli aan het truitje van de doorgebroken Tardioli hangen. Horasanli kreeg rood en Grimbergen moest nog een uur met een man minder verder. De vrije trap van Ribus strandde op de paal. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Grimbergen het nog moeilijk. Lievens loste de bal, maar Van Laere kon niet profiteren. Een afgeweken schot van Vande Gucht ging via de lat in hoekschop. Die hoekschop kon Vande Gucht zelf over de lijn werken: 1-1.

Het scenario voor de tweede helft lag vast. Dilbeek ging komen en Grimbergen zou proberen met een man minder stand te houden. Zes minuten ver in de tweede helft ging een Dilbeekse plaatsbal over. Een schot van Rongère ging naast. Grimbergen kende toch nog even een betere periode en zette Dilbeek zelfs onder druk. Diomi schoot in het zijnet. Een voorzet van Gaudaen belandde via Rongère maar net naast diens eigen doel. Aan de overkant kopte Dessaer een hoekschop binnen: 2-1. Meteen hierna werd de gekwetste Jelle Schotte vervangen door Peter De Pauw. Lievens duwde een schot van Van Laere in hoekschop, Dilbeek was weer baas. De Pauw maakte er op strafschop 3-1 van. Vier minuten later legde Van Dael breed op Tardioli en die schoot binnen: 4-1. Een Dilbeekse kopbal strandde op de dwarsligger. In blessuretijd kon Koen Baudet nog milderen voor Grimbergen. Hij scoorde zijn tweede strafschopdoepunt van de namiddag.

Dilbeek deelde een tik uit aan degradatieconcurrent Grimbergen. De bezoekers vielen na een kleine veertig minuten met tien man en zagen Dilbeek die numerieke meerderheid omzetten in een overwinning. Het degradatieduel werd gekleurd met drie strafschoppen. Dilbeek komt nu op gelijke hoogte van virtuele barragist Kampenhout. Grimbergen deelt de laatste plaats met Ukkel en heeft vier punten minder dan Dilbeek en Kampenhout.

DILBEEK: Sakalis; Rongère, Defrère, Van Dael, Schotte(66' P.De Pauw); Mannaert, Van Laere, Ribus(86' Van Der Cruyssen), Dessaer; Vande Gucht, Tardioli(82' Van Den Bergh)

GRIMBERGEN: Lievens; Demeyer, Horasanli, Ben Kouidar, Sukama; Peeters, Van Winckel(70' Hofman), Baudet, Hmouda(73' Kassindi); Gaudaen, Diomi

DOELPUNTEN: 35' Baudet 0-1(pen), 45'+2' Vande Gucht 1-1, 65' Dessaer 2-1, 75' P. De Pauw 3-1(pen), 79' Tardioli 4-1, 90'+2' Baudet 4-2

GEEL: 53' Gaudaen

ROOD: 39' Horasanli