Lierse haalt het van Roeselare

Lierse is nog niet dood. De allerlaatste in het klassement won met 3-1 van Roeselare. Vooral Kristof Snelders had een groot aandeel in de overwinning. Door de winst komt Lierse tot op vijf punten van Beveren.

De thuisploeg begon furieus tegen Roeselare. In de eerste vijf minuten kreeg het drie enorme kansen, waarvan er maar één binnen ging. Na één minuut trapte Ernandes op doel, maar was doelman Sierens alert. Amper één minuut later kreeg Snelders een kopkans, maar ook zijn poging leverde geen doelpunt op. In de vierde minuut was het dan toch raak. Chris Janssens kon van dichtbij binnentrappen. De bezoekers kregen in de eerste helft geen enkele kans en zo kon Lierse met een terechte 1-0 voorsprong gaan rusten.

Na de rust gebeurde het onmogelijke. Roeselare kwam op gelijke hoogte na een schot van Oris. Hij bracht Roeselare opnieuw in de wedstrijd. Lierse gaf niet op en vocht in de slotfase nog terug. Een kwartier voor tijd zorgde Jarju voor de 2-1 en vlak voor tijd zorgde Snelders voor de veilige 3-1. De pallieters speelden een knappe wedstrijd en hielden de drie belangrijke punten thuis.