Juve wint moeizaam maar loopt uit

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juve wint moeizaam maar loopt uit
Foto: © SC

Na de 3-1 nederlaag tegen Brescia knoopte Juventus weer met de overwinning aan, maar makkelijk had de Oude Dame het niet. Meer goed nieuws voor de Bianconeri kwam uit Napoli, waar de thuisploeg punten liet liggen tegen Vicenza. Juventus heeft nu drie punten voorsprong op de dichtste achtervolger.

In een slappe eerste helft kwam thuisploeg Juventus maar aan 1 kans: Nedveds schot werd tegen de paal afgeweerd door doelman Avramov. Na de pauze liep het vlotter en de kansen kwamen: Chiellini bleef overeind in de zestien na een fout, waardoor hij geen penalty kreeg en doelman Avramov nog tussenbeide kon komen. Halfweg de tweede helft nam Del Piero vliegensvlug een vrije trap (foto) en Palladino kon binnenschieten: 1-0. Daar bleef het bij.

Napoli kon Vicenza niet ontwrichten en met de 0-0 bereikten de Azzurri wel hun 18e wedstrijd op rij zonder nederlaag, maar zien ze ook Juventus uitlopen.

Genoa kwam pas na de pauze op dreef tegen Brescia: Gasparetto, Greco en De Rosa hielpen de Rossoblu aan een 3-0 overwinning.

Bologna wordt vierde na een 1-1 gelijkspel in Modena. Danilevicius bracht de bezoekers kort na de pauze op 0-1, maar op 10 minuten voor het einde kwam de thuisploeg langszij via Longo, 1-1. In een tumultueuze slotfase kreeg thuisspeler Centurioni nog rood en ook Bologna-coach Ulivieri werd uitgesloten.

De andere uitslagen van de achtentwintigste speeldag:

Bari - Cesena 0-2
Frosinone - Pescara 0-0
Mantova - Spezia 0-0
Triestina - Arezzo 2-0
Verona - Piacenza 3-1
Albinoleffe - Crotone 0-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties