Lazaridis betrapt op doping

Lazaridis betrapt op doping
Foto: © SC

De carrière van Stan Lazaridis zou wel eens voorbij kunnen zijn. Zijn club, Perth Glory, meldde immers dat het een melding had gekregen van het Australische Anti-Doping Instituut dat de 34-jarige flankmiddenvelder betrapt is op het gebruik van finasteride in november vorig jaar.
 
Finasteride is terug te vinden in producten die haaruitval tegen gaan, maar kan ook dienen om andere verboden producten te maskeren. Perth Glory wist te zeggen dat Lazaridis het product gebruikte voor een medische behandeling en een toelating had gekregen van het Anti-Doping Instituut. Die toelating werd echter maar gegeven in januari 2007, terwijl Lazaridis betrapt werd in november 2006.
 
Lazaridis keerde vorig seizoen terug naar Australië na elf jaar in Engeland gespeeld te hebben bij West Ham United en Birmingham. In zijn eerste van twee seizoenen voor Perth speelde de middenvelder echter amper elf wedstrijden wegens een hardnekkige liesblessure. Er hangt hem nu een schorsing van twee jaar boven het hoofd al wil de Australische Voetbalbond geen uitspraken doen alvoor het gehele onderzoek is afgerond.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties