Vuistslag kost Navarro zeven maanden

Kristof Blomme
| 0 reacties
Vuistslag kost Navarro zeven maanden
Foto: © SC

David Navarro heeft van de Uefa een schorsing gekregen van zeven maanden. De speler van Valencia brak de neus van Burdisso na de Champions League-partij tussen Valencia en Inter. Ook de andere hoofdrolspelers kregen enkele partijen schorsing aangesmeerd. 

Op zes maart speelden Valencia en Inter 0-0 gelijk. Doordat de heenmatch in Italië op 2-2 eindigde plaatste Valencia zich voor de volgende ronde. Na de match ontstond er een opstootje tussen Burdisso en Marchena. Alles ontaardde echter toen David Navarro, wisselspeler van Valencia, het veld opstormde en Burdisso op de neus sloeg. De verdediger van Inter brak hierbij zijn neus. Nadien werden, zelfs in de catacomben, nog rake klappen uitgedeeld. 

David Navarro werd door de Uefa maar liefst zeven maanden geschorst. De andere twee hoofdrolspelers Marchena en Burdisso werden respectievelijk vier en zes matchen geschorst. Ook Maicon moet zes partijen langs de kant blijven. Cruz en Cordoba, die de vluchtende Navarro probeerden te tackelen, zijn respectievelijk twee en drie wedstrijden geschorst. Voorlopig geldt deze schorsing enkel voor Europese partijen. De Uefa zal de Fifa echter verzoeken om deze straffen over te nemen. Dan geldt de straf ook voor wedstrijden in de nationale competities en voor interlands. Op die manier zou Navarro tot oktober niet meer mogen voetballen. 

De clubs kwamen er vanaf met een geldboete. Zowel Valencia als Inter moeten een boete van 155.000 euro betalen. Alle partijen hebben drie dagen de tijd om in beroep te gaan tegen deze sanctie. Beide clubs hebben al laten weten dat ze dit sterk overwegen.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties