Inter gaat in beroep

Inter gaat in beroep
Foto: © SC

Inter heeft bij monde van voorzitter Massimo Moratti aangegeven dat het in beroep gaat tegen de schorsing die Nicolas Burdisso, Douglas Maicon, Ivan Cordoba en Julio Cruz hebben gekregen. Ook de club zelf moet een boete van 160.000 euro betalen.
 
Inter klaagt vooral de onredelijkheid van de straffen aan. De zeven maanden durende schorsing van David Navarro, die de vechtpartij veroorzaakte, is midden oktober 2007 over. Burdisso, het slachtoffer van Navarro, en Maicon werden echter voor zes Europese wedstrijden geschorst. Naar alle verwachting bereikt Inter de Champions League zonder voorrondes te moeten spelen en dat betekent dus dat zowel Burdisso als Maicon voor de gehele groepsfase geschorst zijn. Zij kunnen dus maar pas terug in februari 2008 Europees voetbal spelen of in het slechtste geval, mocht Inter meteen uitgeschakeld worden in de groepsfase, helemaal niet in het seizoen 2007-2008.
 
Moratti: “Meer dan een straf is dit een slag in het gezicht. We zullen eerst het volledige verslag en de motivatie voor deze straffen lezen, maar we zullen zeker in beroep gaan. De schorsingen die zijn uitgedeeld aan onze spelers zijn zeker disproportioneel rekening houdend met wat er gebeurd is. Ik kan nu nog niet zeggen of ik de straffen terecht of onterecht kan noemen, maar we zullen beroep aantekenen. De straf van Navarro is anders berekend dan diegene voor onze spelers.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties