Uitkijken naar Schalke-Stuttgart

Philippe Crols
| 0 reacties
Uitkijken naar Schalke-Stuttgart
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Duitse Bundesliga is dit weekend toe aan speeldag 26. Het is vooral uitkijken naar wat de top-4 er dit weekend van bakt. Vorig weekend pakte geen enkele van deze teams de volle buit. Met Schalke-Stuttgart staat er bovendien een rasechte topper op het programma.
 
Zaterdag dus moet Schalke proberen om de negatieve spiraal te doorbreken. De vorige twee thuiswedstrijden gingen telkens met 0-1 verloren en daar moet dus opnieuw verandering in komen. De tegenstander van dienst is echter niet min. Stuttgart komt over de vloer, maar is wel gehandicapt door de langdurige blessure van topschutter Gomez. Werder Bremen dan ontmoet op zondag Mainz. Dat is een ploeg die men dezer dagen maar beter niet onderschat. Hoe dan ook moet Werder voorbij de ploeg in vorm zien te geraken wil de winnaar van het weekend worden. Bayern moest vorige week de winnaar van het weekend worden, maar gaf het tegen Werder weg. Dat mag zaterdag in Frankfurt absoluut niet gebeuren. Frankfurt is nog volop in de degradatiestrijd verwikkeld.
 
VFL Wolfsburg – Bochum is een van de twee rechstreekse duels onderin. Wolfsburg pakte vorige week knap een punt in Stuttgart en Bochum dompelde streekgenoot Dortmund in een crisis. Beide teams hebben dus vertrouwen genoeg. Dat heeft ook Alemannia Aachen. Dat staat plots op een negende plaats, maar veilig is de nieuwkomer nog allerminst. Zaterdag komt met Bielefeld een ploeg op bezoek die behoorlijk op drift is geraakt in de tweede ronde. Winst betekent voor Aachen een zeer grote stap richting behoud. Rode lantaarn Gladbach neemt het zondag op tegen Leverkusen. Een moeilijke verplaatsing voor Gladbach, maar het vertrouwen is weer wat groter na de 3-1-zege tegen HBSC. Hamburg zag vorige week zijn zegereeks gestuit worden door Leverkusen en hoopt om de draad weer op te pikken in en tegen Hannover.
 
Dan resten er nog twee andere partijen. Borussia Dortmund staat plots akelig dicht bij de degradatiezone en dan is de komst van Nürnberg toch niet echt een pretje. Zeker niet omdat Dortmund thuis niet echt goed presteert. Ten slotte is er ook nog HBSC-Cottbus. Beide teams kregen vorige week een serieuze tik. Hertha verloor in Gladbach en Cottbus ging tegen tien mensen van Aachen in eigen huis de boot in. Vrijdag mogen ze de misstap van vorig weekend proberen recht te zetten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties