Man. Utd. blijft door competitie razen

Kristof Blomme

Manchester United blijft gezwind doorheen de Premier League razen. United won op Old Trafford met 4-1 van Bolton, het nummer vijf in de stand. Dankzij deze ruime overwinning tellen de Mancunians opnieuw een voorsprong van negen punten op Chelsea. Dat heeft later vanmiddag wel nog een match tegoed tegen Sheffield United.

De partij tegen Bolton begon slecht voor United. Na amper tien minuten moest Neville geblesseerd van het veld. Hij werd vervangen door Brown. Na een kwartier dweilde een sublieme Cristiano Ronaldo, de Rode Duivels zijn bij deze gewaarschuwd, de linkerflank af. Hij bracht de bal perfect voor doel, waar Park kon binnenglijden. Drie minuten later snelde Ronaldo zijn tegenstanders opnieuw voorbij. Dit keer bracht hij Rooney oog in oog met Jaaskelainen en de aanvaller zorgde met een stiftertje voor de 2-0. Halfweg de tweede helft scoorde de thuisploeg een derde keer. Ronaldo, weer hij, bracht Jaaskelainen in de problemen met een snoeihard schot. Park was goed gevolgd om zijn tweede van de middag binnen te duwen.

Bolton begon iets beter aan de tweede helft. Anelka trapte van dichtbij onbegrijpelijk over. Niet veel later kreeg Ronaldo de kans om de kroon op het werk te zetten. Hij kon de voorzet van Heinze echter niet in doel verlengen. Twintig minuten voor affluiten kreeg uitblinker Ronaldo een staande ovatie van het thuispubliek. De Portugees kreeg rust met het oog op de wedstrijd voor de FA-cup maandag tegen Middlesbrough. Een kwartier voor affluiten breidde United de voorsprong nog wat uit. Invaller Smith kreeg het leer tot bij Rooney, die hard voorbij Jaaskelainen besloot. In de slotfase maakte Vidic nog een duwfout op Faye in het strafschopgebied. De strafschop van Speed verdween, met wat geluk, onder Kuszczak in doel. Dankzij deze overwinning verhoogt Manchester United de druk op Chelsea opnieuw.