Ervaren Reds sterker dan jonge Rovers

Liverpool - Blackburn 4-1

De reserven van Liverpool FC hebben met 4-1 gewonnen van Blackburn Rovers. De bezoekers stuurden een jonge ploeg de wei in. Deze kon niet opboksen tegen de routiniers van de thuisploeg.

Liverpool bracht een aantal oudere spelers aan de aftrap terwijl Blackburn het deed met onervaren jongeren. Vooral Robbie Fowler en Jermaine Pennant blonken uit in het duel tussen de Reds en de Rovers. Pennant vormde een constante dreiging en in de 22ste minuut leidde dit naar de 1-0. Fowler werkte zijn voorzet knap tot bij Craig Lindfield en de jonge goalgetter faalde niet. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen, maar Blackburn had op gelijke hoogte moeten komen via Raffaele De Vita. Hij schoot echter naast. Na 26 minuten spelen vond Pennant Fowler aan de tweede paal en die werkte subliem af. De winger maakte er zelf nog 3-0 van met een afstandsschot.

In de 57ste minuut was Pennant alweer de aangever. Dit keer stuurde hij Zenden subtiel diep. De Nederlander liet doelman Frank Fielding kansloos. Zeven minuten later kon Josh O'Keefe van dichtbij de eerredder scoren voor Blackburn. De tweede helft was iets minder opwindend dan de eerste, maar het was een prachtig duel voor de voetbalfans. [TH]

Liverpool Reserves: Dudek (Padelli 60), Arbeloa, Insua, Hobbs, Paletta, Mascherano, Pennant, Zenden, Fowler, Lindfield (Anderson 75), Aurelio (Huth 60).

Blackburn Rovers Reserves: Fielding, Bateson, King (Patterson 59), Stopforth, Winnard, Pezzoni, Judge, O'Keefe, Barker, De Vita, Woods.