Sepp De Roover blinkt uit bij Sparta

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sepp De Roover blinkt uit bij Sparta
Foto: © SC

Naast het jong Belgisch voetbalgeweld dat momenteel het goede weer maakt bij AZ Alkmaar, zijn er ook nog andere jonge voetbalbelgen die werken aan hun definitieve ontbolstering in de Nederlandse Eredivisie. Zo ook Sepp De Roover die momenteel bij Sparta Rotterdam speelt. De 22-jarige rechtsback genoot zijn jeugdopleiding bij Willem II en PSV Eindhoven. Vorig seizoen werd hij door deze laatste uitgeleend aan tweedeklasser FC Eindhoven waarna hij definitief werd afgestaan aan de ploeg uit 'Het Kasteel'.

In de krant Het Nieuwsblad verklaart hij waarom hij in België onbekend en dus ook onbemind is. "Dat ik nooit eerder werd opgeroepen voor België heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik al sinds mijn negende in Nederland voetbal. Van de Nederlandse bond kreeg ik wel oproepingen voor prospectiewedstrijden waaruit de nationale ploegen werden gekozen. Bij Willem II hebben ze toen de KNVB er attent moeten op maken dat ik een Belg was en voor Nederland spelen was voor mij nooit een optie", aldus De Roover die nog altijd in Geel woont.

"Mijn ambitie bij Sparta was om zo snel mogelijk een basisplaats te versieren en dat is gelukt. Het ging vrij snel en bovendien lukt het me om te bevestigen. Mijn achtergrond bij PSV heeft daar zeker bij geholpen. Ik heb er veel geleerd omdat ik constant trainde met de A-ploeg. Als je elke dag tegenover Arjen Robben staat, leer je snel", aldus De Roover die er niet wakker van ligt dat hij nooit in het eerste elftal van de Eindhovenaren heeft gestaan.

Naast het afdwingen van een basisplaats bij Sparta wil De Roover straks in juni ook schitteren op het EK voor beloften dat in Nederland, zijn tweede thuisland, wordt gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties