Hongaren en Grieken pakken volle buit

Kristof Blomme

Griekenland en Hongarije hebben in groep 3 hun wedstrijd winnend afgesloten. De Grieken wonnen bij Malta en naderen tot op één punt van Turkije. Hongarije telt zes punten en gaat voorbij Malta in het klassement.

Griekenland had zaterdag een zware 1-4 nederlaag geleden tegen Turkije. Winnen bij Malta was dus een must om de Turken in het vizier te houden. De Grieken slaagden maar net in die opdracht. Halfweg de tweede helft zette Basinas een strafschop om. Griekenland telt nu één punt minder dan Turkije. Noorwegen en Bosnië volgen op vijf punten van de Grieken.

Hongarije haalde het van Moldavië, 2-0 werd het. Na amper negen minuten versloeg Epureanu zijn eigen doelman. Halfweg de tweede helft besliste Gera de partij. Hongarije telt nu zes punten, dat zijn er nog steeds zes minder dan Griekenland.