Toppers en floppers uit buitenland

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en floppers uit buitenland
Foto: © SC

Vanaf vandaag zal Voetbalkrant.com iedere maandagmiddag de drie top- en flopmomenten van het afgelopen weekend op een rijtje zetten. Iedere week lopen er op de Belgische en buitenlandse velden enkele helden, maar ook verschillende mindere goden rond. Voetbalkrant wil de toppers en floppers aan jullie voorstellen en hun prestaties even ontleden.
 
In de meeste gevallen zal het om competitievoetbal gaan in binnen-en buitenland. Toch zullen we ook proberen vanaf nu interlands of Europese wedstrijden door te lichten. Afgelopen weekend stonden er weer heel wat wedstrijden op het programma.
 
Als we het over toppers en floppers hebben dan kan het gaan om spelers, maar ook om trainers, supporters of zelfs de hele ploeg. Veel zal afhangen van de prestaties van de clubs en spelers in kwestie.
 
Vandaag zetten we voor jullie de eerste ‘buitenlandse’ toppers en floppers op een rijtje:
 
Toppers:
 
Peter Crouch: De aanvaller van Liverpool was nog twijfelachtig voor de topper tegen Arsenal, maar daar was na de wedstrijd niet veel meer van te merken. De boomlange aanvaller scoorde maar liefst drie doelpunten tegen ‘The Gunners’. PSV kan maar beter oppassen in de Champions League wil het nog kans maken om door te stoten naar de halve finales.
 
Inter Milan: Het ziet er meer en meer naar uit dat de Italiaanse topclub met de vingers in de neus kampioen zal worden. De kaap van de 100 punten komt ook steeds dichterbij. Momenteel heeft Inter 79 punten terwijl de tweede, AS Roma op "slechts" 59 punten staat. Het is al een tijdje geleden dat een Italiaanse ploeg met zo’n puntenvoorsprong de titel zal binnenhalen.
 
Manchester United: De ploeg van coach Sir Alex Ferguson won afgelopen weekend met 4-1 van Blackburn en blijft zo Chelsea zwaar onder druk zetten. The Blues wonnen wel met het kleinste verschil van Watford, maar blijft op zes punten achter Manchester United staan. Binnenkort nemen beide ploegen het wel tegen elkaar op. Zal Manchester United dan voor de ultieme kloof kunnen zorgen?  
 
 
Floppers:
 
Schalke: Het gaat van kwaad naar erger met Schalke 04. De ploeg stond enkele geleden nog eerste met een hele straat voorsprong, maar na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Bayern München schiet er nog erg weinig van over. Het ziet er naar uit dat de koningsblauwen dringend punten moeten pakken, willen ze de titel niet mislopen.
 
PSV: Sinds het uitvallen van Alex zakt de ploeg van aanvoerder Timmy Simons als een pudding in elkaar. Na de zware nederlaag tegen Ajax, kwam het ook dit weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NAC. Tijd voor PSV om zich te herpakken. Deze week wacht er al meteen een zware opdracht tegen Liverpool in de Champions League
 
Gilardino: AC Milan kwam op het veld van AS Roma niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Geen slecht resultaat voor de Milanezen, maar toch moet het beter wil het nog mee strijden om het Champions League-ticket. Vooral aanvaller Gilhardino liet een reuzenkans liggen toen het al 1-1 stond. De aanvaller kreeg de ideale pass van Kaká, maar schoot de bal onbegrijpelijk naast. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties