Analyse Doek lijkt te vallen voor Gladbach

Philippe Crols
| 0 reacties
Doek lijkt te vallen voor Gladbach
Foto: © SC

Nog zes speeldagen te gaan in de Bundesliga, maar de spanning is er niet minder op geworden. Integendeel. Bovenaan gaf de top-4 elkaar geen duimbreed toe en ook onderaan blijft het zeer spannend. Enkel voor Gladbach lijkt de situatie stilaan uitzichtloos.

Leider Schalke deed zaterdag alvast wat het moest doen. Het stuurde Gladbach puntenloos terug huiswaarts. Het telt zo nog altijd twee punten meer dan Werder Bremen, want ook Werder won. Overtuigend was het echter allemaal niet tegen Nürnberg, maar gewonnen werd er dus wel. Ook Bayern en Stuttgart blijven zich mengen bovenaan. Stuttgart scoorde vier keer met het hoofd in Hamburg en Bayern won ietwat gelukkig in Hannover.

Onderaan lijkt het doek dus min of meer te vallen voor Gladbach. Het telt al vijf punten minder dan de voorlaatste. Die voorlaatste is opnieuw Mainz dat verloor in Wolfsburg. Ook Bielefeld staat weer in de gevarenzone. Het pakte wel een punt in Berlijn. Dortmund staat niet meer in de degradatiezone. Het won met 1-4 in Aachen. Cottbus won een belangrijk duel op verplaatsing bij Frankfurt. Daardoor staat het plots op gelijke hoogte met HBSC. Bochum ten slotte deed op zondag eveneens een uitstekende zaak door Leverkusen een 1-4-rammeling te geven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties