Trainers na KV Mechelen - KV Kortrijk

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KV Mechelen - KV Kortrijk
Foto: © SC

Voetbalkrant was aanwezig op de trainersbabbel na KV MechelenKV Kortrijk en wist het volgende te noteren:
 
Hein (Vanhaezebrouck), je verliest hier vandaag met 1-0 , achteraf bekeken een terechte uitslag?
 
“Neen, ik denk dat we in de eerste helft beter waren en de meeste kansen kregen. Als je elk een helft domineert is het gelijk voor mij. Het is een feit dat Mechelen een fantastisch eerste doelpunt maakt, een kopbal van aan de zestien meter die in de winkelhaak valt … Ik heb dat in mijn carrière eenmaal gezien en dat we er toen eentje van onze sportleider , Lorenzo Staelens en voor de rest heb ik dat nog nooit gezien. Het is een fantastisch doelpunt en ik denk dat zoiets een keer in je carrière lukt. Voor de rest hebben ze weinig kansen gekregen en dat wij daarentegen die eerste helft de betere kansen hebben gekregen maar bij het afwerken wringt een beetje het schoentje bij ons. Door de middelen die ons ontnomen zijn vorige week heb je natuurlijk geen opties meer. Ik had nog net elf spelers en ik moet hen feliciteren voor de prestatie van vandaag. We hebben vrij en vrank onze kans hier gegaan en hebben voetbal gespeeld. Het orgelpunt blijft natuurlijk achterwege en dan ben je na de match natuurlijk de verliezer want uiteindelijk telt het resultaat. Ik kan mijn jongens weinig verwijten. Ik weet dat er naar het einde toe wel wat mankementen waren door de vermoeidheid van sommige spelers. Maar door het feit dat ik met hele jonge kerels op de bank zat , alleen Rob Claeys die dan ook goed is ingekomen heeft de body en de evolutie gemaakt om te kunnen meestrijden op dit niveau. Ik was vorige week getuige van de wedstrijd KV Oostende – KV Mechelen en aan de rust zei ik toen dat als ze vorig weekend de scheidsrechters hadden verwisseld was er bij ons maar één gele kaart gevallen en in die wedstrijd zeven of acht gele kaarten en al één rode aan de rust. Peter zal daar misschien met lachen maar het is zo. En er was dan eigenlijk niks gebeurd in die eerste helft. Dat typeert nogmaals wat er verleden week is gebeurd en dat bepaald toch wel voor een deel onze slagkracht vandaag. Als je vermoeide jongens amper of niet kan vervangen ben je gelimiteerd en moet je de feiten ondergaan. Dat hebben we zeker de laatste twintig minuten moeten doen omdat we niet meer fris zaten. We zijn dan op het laatste met lange ballen beginnen spelen maar dat is ons spel niet echt. Ik had de mannen wel gevraagd om te blijven voetballen maar je kan die jongens niets kwalijk nemen want als je vermoeid bent gaat het kopje ook niet meer mee. We zijn vandaag geklopt door een goede ploeg.”
 
Een mogelijk eindronde is nu wel ver weg want je hebt een achterstand van zes punten op KV Mechelen , je blijft door de nederlaag van Antwerp wel op vijf punten van hen?
 
“ Voor de eindronde te halen moet je uiteindelijk niet derde eindigen. Als je derde eindigt ben je zeker maar ook als je vierde eindigt en als er vermeden wordt dat iemand beneden die eerste vier plaatsen de derde periode wint ben je er ook bij. Ik denk dat we ons moeten focussen op het handhaven van die vierde plaats en proberen vermijden dat andere ploegen die derde periode winnen. We hadden het liever anders gezien maar de feiten zo. We zullen in de resterende wedstrijden zoveel mogelijk punten moeten halen en hopen dat de teams die strijden voor de titel en dan kijk ik vooral naar KV Mechelen en Dender elkaar scherp houden en zo ook die derde periode pakken.”
 
Peter Maes , jullie zijn met 1-0 gewonnen vandaag maar het is met momenten en dan vooral in de eerste helft kantje boordje geweest?
 
“Ja, in de lijn van de voorbije weken kan je constateren dat het goede voetbal en de rust in ons spel achterwege blijft. Maar de speler kunnen nog wel elke week netjes een resultaat spelen. Daar trachten we ook aan te werken dat als je vermoeid geraakt door de sleur van het seizoen je toch op iets kan terugvallen. Dan zie ik vandaag een enorm blok op het veld staan met twee centrale verdedigers die bijna niets weggeven. Dikke complementen vandaag aan Van Hoevelen en Ivens. Vandaag heeft ook wel mijn bank bepaald dat we het resultaat hebben kunnen vasthouden. De drie jongens die vandaag invallen hebben dat heel goed gedaan. We waren misschien niet zo dominant als in andere wedstrijden maar dat had ook te maken met de kwaliteiten van Kortrijk , die toch een heel goed elftal hebben. Ik denk dat wij vandaag de moeilijkste wedstrijd hebben gehad van heel het seizoen en als je dan het resultaat van vandaag kan spelen kan je enkel maar content zijn als trainer.”
 
Een grote verrassing in de opstelling , je speelde Pieter Crabeels uit op de linksback?
 
“Ja, ik had geopteerd vandaag omdat ik weet dat ze naar de ruimte toe breedte in hun spel hebben, de druk te verleggen want anders krijgen wij die druk van Kortrijk. Ze spelen heel goed met drie mensen achterin en dan eentje doorschuiven. Vandaag heb ik het spelletje met Hein meegespeeld en heb ik die linksback positie heel hoog doorgeschoven.”
 
Je hebt na de dubbele wissel Charaï doorgeschoven naar de aanval?
 
“Ja, als je ziet vandaag hoeveel aanvallend ingestelde mensen ik breng in het elftal wat natuurlijk niet wil zeggen dat je die allemaal in die voorste linie gaat parkeren. Je ziet dan dat vandaag Charaï op dat middenveld iets meer zijn verdedigend werk moet doen voor het elftal en we speculeren op de snelheid van Kielo-Lezi. We hebben kunnen vaststellen dat hij nog ver weg is van zijn beste conditie. Je kan dan kiezen voor een wissel tussen Charaï en Kielo-Lezi. Omdat Kielo-Lezi nog matchritme tekort komt en omdat het nog een lang seizoen kan worden koos ik voor de eerste. Ik vind wel dat we in de tweede helft veel te slecht hebben geprofiteerd van de geboden ruimte. Je ziet vandaag dan dat het elftal de wedstrijd heeft gewonnen en niet het individu. Ik zou eens graag hebben dat de spitsen vanuit hun situatie met die geboden ruimte iets meer rendement zouden hebben want dat maakt het wel een stuk gemakkelijker. Ik denk dat dit wel een serieuze boodschap is. Die jongens werken wel keihard maar het is het rendement dat telt.
 
In het laatste kwartier hebben jullie nog wel wat kansen gehad om het af te maken maar die zijn allemaal de nek omgewrongen. Doel je daar ook op?
 
“Ja absoluut, het is in deze fase van de competitie heel belangrijk dat je scorend vermogen hebt en niet te veel energie verbruikt. Want met die eindronde die we nu wel in het zicht krijgen moeten we de troepen fris naar de start daarvan proberen te loodsen. Een wedstrijd waarin je snel twee a drie nul voorkomt helpt daar wel bij. Als je ziet dat sommige jongens echt wel vermoeid beginnen te geraken weet je dat je dit seizoen lang op dezelfde jongens hebt geteerd en kan je begrijpen dat die op het moment wat minder zijn. Daarom ben ik blij dat met een Mellemans, Van Goethem en straks ook Geudens het hart van die ploeg terug sterker kan worden en dan denk ik ook dat we een meer dan degelijk elftal de komende twee maanden kunnen neerzetten.”
 
Je neemt met deze overwinning inderdaad een serieuze optie op de eindronde?
 
“ Je neemt een optie maar dat is geen garantie. We moeten volgende week naar Tubize en dat kondig zich enorm moeilijk aan. Ik heb vorige week de wedstrijd tussen Tubize en Kortrijk gezien en dat was een enorm spektakelstuk. Het was inderdaad heel bepalend voor ons dan naar deze wedstrijd toe maar Tubize is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. We moeten volgende week weer top zijn om daar een resultaat neer te kunnen zetten. We kunnen niet teren op wat we vandaag gezien hebben en denken dat het eindrondeticket al binnen is want die voorsprong kan snel weg zijn. Het zullen nog zes moeilijke wedstrijden worden voor ons.”
 
Het zijn nog zes wedstrijden en je staat nu tweede, moet je dan niet stiekem gaan dromen van meer dan de eindronde?
 
“ Dromen mag je natuurlijk altijd maar toch. Als je ziet wat parcours Kortrijk en wij afgelegd hebben. Dan kan je stellen dat we een betere terugronde spelen dan Dender maar je kan niet zomaar twaalf tot veertien punten goedmaken in een seizoenshelft dus ergens laten wij ook nog wel eens steekjes vallen. Als er dan een ontgoocheling is dat je maar gelijk speelt op Oostende is dat te begrijpen want die zitten er ook altijd tussen. Als je dan kijkt wat Antwerp op het moment meemaakt … dan spelen wij een perfect parcours tot hier toe en moet je realistisch zijn want dat verschil op een seizoenshelft inhalen is bijna niet doenbaar. Je moet dan zo sterk zijn en alles gaan winnen wat natuurlijk wel kan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties