Column Millimeterwerk in de Spaanders

Tom Lievens
| 0 reacties
Millimeterwerk in de Spaanders
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


De laatste negen speeldagen dienen zich veelbelovend aan in de Spaanse competitie. Madrid herrijst als een feniks uit zijn as.  Niet dat ze nu zo spectaculair spelen, maar toch.  De Madrileense ploeg gelooft toch weer een beetje in zichzelf.  Barça daarentegen loopt te voetballen alsof ze de titel kunnen winnen zonder inspanning.  Sevilla en Valencia tonen ook niet de frisheid van eerder dit seizoen.
De Catalanen liepen zaterdagavond te voetballen alsof het een vriendenwedstrijdje betrof tussen twee caféploegen.  Ik weet het, dit klinkt hard, maar ik ben van mening dat als je zo veel uitmuntende spelers op een veld kan plaatsen, dat je dan ook goed voetbal tentoon moet spreiden. Onafhankelijk van het resultaat, voetbal blijft tenslotte voetbal, heeft Barça als club toch een eer hoog te houden.  Eto´o speelde niet.  Vorig jaar had die in hetzelfde stadion een hoop racistische kreten en slogans over zich heen gekregen, met als resultaat dat Eto´o gedecideerd het veld verliet.  Alleen de scheidsrechter kon hem op andere gedachten brengen om de wedstrijd uit te spelen, waarop hij weer het veld betrad.  Dit jaar is de officiële reden van zijn niet aantreden een tendinitis.  Frank Rijkaard kennende, vermoed ik eerder dat hij geen moeilijkheden wilde, noch met zijn sterspeler noch met de Zaragoza aanhang.

Madrid trad zondag aan in de wetenschap dat ze Barça konden naderen.  Sevilla had ondertussen zijn wedstijd gespeeld met als resultaat een gelijkspel.  Tussen pot en pint kon je hier in de plaatselijke bar toch opmerken dat de Barcelonezen niet echt tevreden waren.  Madrid speelde toch ietsje beter dan de vorige wedstrijden.  De lieveling van de Madrid-aanhang is opnieuw Robinho.  Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat hij een meer dan behoorlijke wedstrijd speelde.  De Madrid supporters lopen hier vandaag met een gelukzalige glimlach op hun snuit, je zou voor minder.  De Madrileense sportkranten blokletteren reeds dat Madrid de grootste kanshebber is voor de titel.  Zo zie je maar hoe je hier van de ene week op de andere van loser tot held wordt gebombardeerd.

In ieder geval kunnen we spreken van een spannende finale op negen speeldagen voor het einde van de Primera División.  Er staan maar liefst drie ploegen bovenaan de rangschikking met een een maximaal verschil van twee punten. Dus wordt het de volgende speeldagen millimeterwerk. [LG]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties