Arsenal steviger vierde

Kristof Blomme

Arsenal heeft een goede zaak gedaan in de strijd voor Champions League-voetbal. De Gunners klopten Bolton, een rechtstreekse concurrent, met 2-1. Rosicky en Fabregas zorgden voor de doelpunten. Arsenal is nu steviger vierde. Het telt vijf punten meer dan Bolton.
Na tien minuten kwam Bolton op voorsprong. Anelka trapte van dichtbij hard binnen. Arsenal was niet van slag en trok vol in de aanval. Een poging van Adebayor werd door Jaaskelainen gekeerd met de voet. Ljungberg krulde een vrije trap net over doel. Ook Touré raakte van dichtbij niet voorbij Jaaskelainen. Aan de overkant was Nolan nog gevaarlijk, maar Gallas was bij de pinken. Op het halfuur was alles weer te herdoen. Hunt ging in de fout en Rosicky deed de netten trillen.

De tweede helft was amper aan de gang of Arsenal had een tweede keer gescoord. Fabregas kreeg de bal van Gilberto Silva en de jonge Spanjaard legde het leer knap in de benedenhoek. De thuisploeg liet de bal goed rondgaan. Hleb kwam heel dicht bij een derde treffer. Hij trapte net naast. Ook een kopbal van de ingevallen Diaby ging naast. Tien minuten voor het einde moest Campo met rood van het veld. Arsenal weigerde echter om de klus helemaal af te maken. Diaby miste opnieuw een opgelegde mogelijkheid. In de slotfase kreeg Eboué de bal nog tegen de arm. Bolton wou een strafschop, maar kreeg die niet. Zo pakte Arsenal een verdiende en belangrijke overwinning.