'Ferguson gaat voluit voor Michael Owen'

Harald Berings
| 0 reacties
'Ferguson gaat voluit voor Michael Owen'
Foto: © SC

Als we de Engelse krant News of the World mogen geloven, gaat Sir Alex Ferguson er deze zomer alles aan doen om Michael Owen naar Old Trafford te halen. De 27-jarige international is nog maar pas hersteld van een zware knieblessure die hij opliep tijdens de wereldbeker in Duitsland.

In de zoektocht naar een nieuwe topspits lijkt Ferguson zich nu volop te richten op de Engelsman, die op zijn doelpuntenteller op zijn 27ste al op 175 stuks heeft staan, waarvan 36 voor de nationale ploeg. Owen speelde vanaf z'n elfde verjaardag dertien jaar lang voor Liverpool, waar hij in 1997 een droomdebuut maakte tegen Wimbledon, door als invaller meteen de netten te doen trillen.

In 2004 leek Owen klaar voor nog een klein stapje hoger en verhuisde naar Real Madrid. Het verblijf in de Spaanse hoofdstad werd echter geen succesverhaal en na één seizoen trok de kleine spits terug naar Engeland, waar hij bij Newcastle United terecht kon. Daar speelde hij door onophoudelijk blessureleed tot op heden nog maar 11 wedstrijd in het shirt van The Magpies. Tijdens het afgelopen WK viel Owen tegen Zweden al na 51 seconden uit met een zware knieblessure, die hem tot vorige week aan de kant hield. Op 10 april maakte de aanvaller zijn wederoptreden in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Gretna (4-1), waarin hij meteen goed was voor een doelpunt en een assist.

In zijn contract bij Newcastle is een clausule opgenomen die hem bij een bod van 12 miljoen pond (zo'n 17,5 miljoen euro) toelaat te vertrekken. Van die optie wil Manchester United nu gebruik maken om de international in te lijven. Een bron binnen de club vertelde aan News of the World: "Het is geen geheim dat Ferguson een nieuwe aanvaller wil en dat hij enorm gecharmeerd is door Owen. De club wil echter eerst afwachten of hij volledig herstelt van zijn knieblessure, we volgen de revalidatie op de voet. Het zou erg mooi zijn als we hem voor het einde van het seizoen al volledig fit aan het werk kunnen zien." 

"De interesse vanuit Manchester kan Owen wel bekoren, maar hij heeft nog een zeker schuldgevoel tegenover Newcastle, dat voor hem 16 miljoen pond betaalde aan Real Madrid en nog amper van zijn diensten gebruik heeft kunnen maken. Nu vertrekken zou Newcastle dus een verlies van 4 miljoen pond opleveren, zonder dat er veel winsten aan verbonden zijn. Hij heeft echter nog wel een huis in Chester en zou wel wat voelen voor een transfer naar Old Trafford."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties