Cissé's toekomst uiterst onzeker

Dries Olaerts
| 0 reacties
Cissé's toekomst uiterst onzeker
Foto: © SC

Het is nog steeds onduidelijk waar Djibril Cissé's toekomst ligt. Eén ding is zeker : de Franse international is niet langer gewenst bij Liverpool, de club die hem momenteel verhuurd aan Olympique Marseille.

Jarenlang gold de excentrieke spits als een gepatenteerd topschutter in de Franse liga. De interesse van tal van Europese topclubs was dan ook een logisch gevolg. Het Engelse Liverpool, toen nog gecoacht door de Fransman Gérard Houllier, trok uiteindelijk aan het langste eind. Cissé's verblijf op Anfield werd echter nooit wat gehoopt werd. Kort na zijn komst werd Houllier, die erg in Cissé geloofde, de wacht aangezegd. Zware blessures, waaronder een gecompliceerde beenbreuk, deden de rest. Even werd zelfs gevreesd dat de 26-jarige voetballer zijn been zou dienen geamputeerd worden.

Uiteindelijk kwam het niet zover, en na een lange revalidatie werd Cissé weer fit voor de dienst verklaard. Zijn plek was inmiddels echter ingenomen door tal van nieuwe aankopen, waaronder de Nederlander Dirk Kuyt en de Welshman Craig Bellamy. Even leek een transfer naar Frans kampioen Lyon in de maak, maar Cissé bleek een uitdrukkelijke voorkeur te hebben voor rivaal Marseille. Aangezien de Zuid-Fransen de gevraagde afkoopsom niet konden ophoesten werd overgegaan tot een huurconstructie.

Ondanks zijn goede wil kan Cissé echter niet verbloemen dat hij van heel ver terugkomt, waardoor zijn prestaties erg onregelmatig zijn. In zestien duels trof de aanvaller tot dusver vijfmaal raak. Verre van voldoende naar de zin van de fanatieke aanhang van l'OM, waardoor Cissé meer dan eens uitgejouwd wordt. De club zelf is evenmin van plan om de dure optie te lichten op een speler waarvan men niet overtuigd is. Of Cissé volgend seizoen nog in het Stade Vélodrome rondloopt is dus nog maar de vraag.

De speler zelf laat het niet te zeer aan zijn hart komen. "Natuurlijk zou ik beter willen presteren, ik begrijp zelfs de negatieve reacties van de fans. Ook ik ben immers ontgoocheld in mezelf. Aan de andere kant ben ik toch tevreden over dit seizoen, aangezien ik me eindelijk weer voetballer mag noemen. Waar ik volgend jaar speel zien we wel, als ik de media moet geloven heb ik iedere immers een andere club..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties