Negouai heeft er genoeg van

Dries Olaerts
| 0 reacties
Negouai heeft er genoeg van
Foto: © SC

Christian Negouai houdt het voetbal voor bekeken. De lange aanvaller van Brussels kondigde zijn besluit aan na de wedstrijd tegen Lokeren van afgelopen weekeinde. Of Negouai meteen de schoenen aan de haak hangt of nog doorgaat tot het seizoenseinde, is niet meteen duidelijk.

Negouai maakte pas in januari zijn opwachting in de hoofdstad, nadat hij overkwam van het Noorse Aalesund. Mede door blessures wist de speler allesbehalve te imponeren.

De Fransman maakte in 1998 zijn opwachting in België, nadat hij de jeugdopleiding van onder andere Lyon had doorlopen. In eerste instantie belandde de speler bij derdeklasser Namen, waar hij al gauw werd opgemerkt door Charleroi. Bij de Carolo's groeide Negouai uit tot een vaste waarde, die vooral van pas kwam als schokbreker op het middenveld. Mede hierdoor legde Manchester City in 2001 liefst 2,5 miljoen euro voor hem op tafel. 

Zijn Engelse verblijf werd echter een nachtmerrie, zodat Negouai tot op de dag van vandaag als grootste miskoop in de clubgeschiedenis beschouwd wordt. Ook een uitleenbeurt aan tweedeklasser Coventry bracht geen zoden aan de dijk. Uiteindelijk werd het contract in onderling overleg ontbonden, en kwam Negouai na een testperiode bij Standard terecht.

In Luik kwam de dubbele meter tot 22 optredens in de hoofdmacht, maar hij liet allesbehalve een onvergetelijke indruk. Negouai was allerminst populair bij de fanatieke aanhang van de Rouches, en wenste niet langer uit te komen voor de club. Later zou hij die verklaringen intrekken en zichzelf opnieuw aanbieden in de Vurige Stede, maar tevergeefs. Uiteindelijk vormde Noorwegen de volgende bestemming in de speler zijn calvarietocht. Het vervolg van het verhaal is gekend...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties