Lezersbrief: Straffe zaken in Antwerpse provinciale

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lezersbrief: Straffe zaken in Antwerpse provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het voetbal gebeuren er veel verschillende zaken. Daaronder zijn er veel zaken die voor de buitenwereld niet geweten zijn. Bepaalde zaken die volgens bepaalde bestuurskamers ook niet naar buiten moeten komen. Volgende lezersbrief bereikte ons gisteren en situeert een situatie in het provinciale voetbal in de provincie Antwerpen. Hoe spelers voor schut gezet worden, en hoe een woord af en toe geen woord blijkt te zijn. Voetbalkrant.com wenst te benadrukken dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor de inhoud van de lezersbrieven.     

En dan nu tijd voor een van de strafste dingen die ik al heb meegemaakt op voetbalvlak.

We situeren ons in Antwerpen, provinciaal voetbal afdeling vier en twee. Betrokken teams: FC Ekeren (2de A), Jong Merksem (4de A) en Boechout (4de B).

Bij Ekeren waren een paar juniors niet van plan om er te blijven omdat ze de situatie daar beu waren. Ze kregen niet genoeg kansen om zich te tonen bij de reserven en zo door te groeien naar de eerste ploeg. 

Via via kwam de trainer van Jong Merksem regelmatig een kijkje nemen bij wedstrijden van deze ploeg (vorig jaar kampioen geworden, dit jaar tweede).

Acht jongens werden aanvankelijk gecontacteerd door Jong Merksem met de vraag om voor die club te willen komen voetballen. Niet iets dat je zomaar doet, Jong Merskem pakte in vierde provinciale A slechts acht punten. Toch gingen zes van de acht in op het voorstel van Jong Merskem. Toen werd gezegd dat deze spelers zeker gingen zijn van een basisplaats of toch al zeker deel gingen uitmaken van de kern. Dat gebeurde eind maart.

Geen vuiljte aan de lucht dus, maar afgelopen week veranderde dat. Afgelopen vrijdag kwamen deze zes van FC Ekeren + nog enkele andere nieuwelingen nog eens naar hun nieuwe club om de details te regelen. Daar veranderde de houding van de voorzitter plots. Van zekerheid in de eerste ploeg was geen sprake meer. Plots moesten de nieuwelingen ook rekening houden met een plaats bij de reserven. Er was uiteraard meer aan de hand en de puzzel viel langzaam aan in mekaar.

Er was namelijk een trainer van Boechout (junioren) die zich had aangemeld als 'hulptrainer'. Hij zou ook 14 juniors meenemen van Boechout. Na gesprekken met de eerste trainer van Jong Merksem zei deze letterlijk: "Ik wil hier eerste trainer worden en als dat zo is krijgen diegenen die hier nu zitten geen kans. Mijn mannen zijn goed op mekaar ingespeeld."

Wat toen gebeurde tart alle verbeelding. De huidige trainer van Jong Merskem stelde het bestuur voor een keuze: Hij en zijn nieuwelingen, of de nieuwe trainer met zijn spelers.

Dinsdag viel dan het verdict. Jong Merksem koos tegen alle verwachtingen voor de onbekende trainer die men hoop en al twee maal had gezien en voor zijn onbekende spelers, die men nog nooit had gezien laat staan hun kwaliteiten kent. De nieuwe spelers van Jong Merksem die aanvankelijk een akkoord hadden vertrokken terug en zijn nu vrije spelers, maar wel mooi voor schut gezet.

Auteur bekend bij redactie
Heb jij een dergelijk verhaal? Kritiek op het hele voetbalgebeuren, of nog iets anders? Aarzel dan niet om ons te mailen! Dat kan hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties