Standard jaagt opnieuw op Noors talent

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Standard jaagt opnieuw op Noors talent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard heeft Noors jeugdinternational Ruben Yttergård Jenssen een contract aangeboden. Dat staat op de website van diens ploeg, het Noorse Tromsø IL, te lezen. Het 18-jarige talent is vandaag naar Luik afgereisd om de Rouches twee dagen lang aan het werk te zien. Daarna zal hij beslissen over een eventuele overgang naar Sclessin.

Standard zou Jenssen reeds vorig jaar een contract aangeboden hebben. Het ging toen echter om een leerlingcontract, waarvoor de talentrijke middenvelder vriendelijk bedankte. Nu komen de Rouches met een aanbieding voor een plaats in de A-kern op de proppen. Interessant genoeg voor Jenssen om twee dagen op Sclessin door te brengen en de gang van zaken bij Standard te beoordelen. Daarna beslist de jonge Noor of hij al dan niet op het aanbod van Standard ingaat.

Indien Jenssen het aanbod aanneemt, hoeft Standard geen transfersom aan Tromsø te betalen. Sinds de overgang van spits Ole Martin Aarst van Standard naar Tromsø hebben de Rouches een afspraak met de Noorse eersteklasser dat ze één belofte gratis van Tromsø naar Luik mogen halen. Een slimme zet van Standard, gezien de gereputeerde jeugdwerking van Tromsø.

Eerder dit jaar had ook Anderlecht zijn interesse in Jenssen geuit, nadat  Pär Zetterberg de middenvelder met de Noorse nationale U19-ploeg aan het werk had gezien. De Anderlecht-scout had aangegeven dat hij Jenssen in de toekomst zou blijven volgen, maar paars-wit dreigt nu dus achter het net te vissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties