Ruiz bezorgt Gent drie punten

Mathieu De Coensel

In de hel van Staaien mocht Sint-Truiden het vanavond opnemen tegen de Buffalo's uit Gent. Sint-Truiden is zo goed als zeker van het behoud en Gent strijdt in het beste geval nog voor de derde plaats, of anders voor het behoud van de vierde positie.

De match begon meteen goed voor de thuisploeg. De wedstrijd was amper één minuut bezig als Herpoel een kopbal van Wisniowski tegen de deklat tikte. Gent reageerde echter meteen, amper een minuut later probeerde Ruiz het vanop afstand, maar de bal belandde net naast het doel van Mignonet. De wedstrijd bleef dan een beetje zitten zonder echt doelgevaar, want het was pas omstreeks de dertigste minuut dat er opnieuw échte kansen te noteren vielen. Eerst werd een doelpunt van Ruiz afgekeurd vanwege buitenspel, meteen daarna werd ook een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd nadat Peeters de bal met de hand zou gespeeld hebben. Tien minuten later werd opnieuw een doelpunt afgekeurd. Foley zou gescoord hebben vanuit buitenspelpositie en zo staat de teller van afgekeurde doelpunten op drie. Het bleef 0-0 bij de rust, het was geen zwakke eerste helft. Sint-Truiden bracht enthousiast voetbal op de mat, maar écht doelgevaar bleef een beetje uit op het absolute begin en einde van deze helft na.

De tweede helft startte opnieuw redelijk blits, Stoica stuurde Ruiz meteen door, die leverde een schot op doel af, maar de jonge doelman Mignolet kende geen problemen met het schot. Twee minuten later waagde ook Sishuba zijn kans, maar nu stond ook Gent-doelman Herpoel paraat om het schot op te vangen. Op het uur kreeg Gent nog een mooie mogelijkheid. Een bal geraakte na een vrije trap tot bij Ruiz, die de bal naar doel werkt, maar doelman Mignolet was alert.

Toch was het uitstel van executie, want een kwartier later was het uiteindelijk toch raak voor een ijzersterke Ruiz en KAA Gent. Na een mooie pass van Stoica liet Ruiz een verdediger achter zich en plaatste hij de bal voorbij Mignolet het doel in, 0-1 voor de Buffalo's na ongeveer 75 minuten voetbal. Sint-Truiden was echter niet van plan om het daarbij te laten, en toonde vechtlust. Mulemo bracht een voorzet tot bij Sishuba, die ineens uithaalde, maar doelman Herpoel bewees zijn waarde voor de Gentenaars en kon de voorsprong in stand houden. Vlak voor het einde van de wedstrijd is Sint-Truiden nog eens gevaarlijk via vrije trap, maar het schot van Vanczak belandde naast het doel. In het absolute slot was het opnieuw Sint-Truiden die voluit voor het punt ging, maar de bal werd net naast getikt door doelman Herpoel en werd eveneens reeds afgevlagd voor buitenspel.

Zo eindigde de partij in 0-1. Sint-Truiden speelde enthousiast en verdiende misschien wel een puntje, maar was niet efficiënt genoeg voor het doel. Gent gaat dus met de drie punten naar huis en mag binnenkort opnieuw strijden voor een plaats in de finale van de beker tegen Club Brugge.