Van der Elst en Simons in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Van der Elst en Simons in Studio 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag in Studio 1 verwelkomen presentator Frank Raes en waarnemer Filip Joos een nieuw Studio 1-gezicht. Voor het eerst komt Franky Van der Elst zijn mening geven over onze nationale voetbalcompetitie. Drie maanden geleden maakte Van der Elst nog volop deel uit van die competitie. Hij was hulptrainer van Club Brugge, maar werd eind januari samen met hoofdcoach Emilio Ferrera aan de deur gezet. Dat het nu helemaal niet beter gaat met zijn geliefde Club Brugge zal Van der Elst allicht niet koud laten. Zaterdag speelt Club Brugge thuis tegen hekkensluiter Lierse.

In Nederland speelden afgelopen zondag AZ, PSV en Ajax voor de titel, drie topclubs waarin Belgen een belangrijke rol spelen. Bij AZ zijn dat Maarten Martens en Moussa Dembele, bij Ajax Thomas Vermaelen en Tom De Mul. Bij PSV, dat de spannende eindsprint uiteindelijk won, speelt de aanvoerder van de Rode Duivels: Timmy Simons. Hij speelde elke minuut van de Nederlandse competitie en is vice-aanvoerder bij de kwartfinalist in de Champions League. In Nederland wordt hij de onzichtbare man genoemd. Zondagavond doet hij zijn verhaal over de nu al historische titelstrijd in Nederland en werpt hij zijn blik op de Belgische competitie.

Ook in ons land is de titelstrijd razend spannend. Anderlecht en Racing Genk hebben nog drie wedstrijden om uit te maken wie de beste ploeg van België is. Beide favorieten nemen het dit weekend op tegen Oost-Vlaamse ploegen uit de kelder van de rangschikking: Racing Genk moet vrijdagavond al naar Lokeren, Anderlecht speelt zondagavond om 20.30 uur tegen Beveren. Anderlecht zet alles op alles voor de titel, Beveren voelt de hete adem van Lierse in de nek en wil absoluut in eerste blijven. In de heenwedstrijd werd het 1-1 op de Freethiel, Anderlecht is dus gewaarschuwd. Van Anderlecht - Beveren krijgt u een ruime samenvatting, net als van Westerlo - Standard dat om 18 uur gespeeld wordt.

In Pinanti is pinanti komt de finale in zicht. Alex Czerniatynski neemt het in de laatste halve finale op tegen de kersverse aanwinst van Anderlecht: scoutingspecialist Raymond Mommens. De winnaar speelt volgende week de finale tegen Nico Claesen.

Studio 1, zondag 6 mei om 22u50.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties