Eén grote Wase club is de uitdaging

Dirk Pieters
| 0 reacties
Eén grote Wase club is de uitdaging
Foto: © SC

Er is al heel wat gesproken over een fusie tussen Lokeren en Beveren, maar nu lijkt het er ook op dat Waasland, FCN Sint-Niklaas en Hamme betrokken geraken bij de fusieplannen van de eersteklassers. 

De droom van 'heel' Waasland lijkt dan toch te gaan uitkomen. E
én grote fusieclub die vanaf het seizoen 2009-2010 haar wedstrijden zal spelen in een gloednieuw stadion. De laatste weken wordt er vooral gespeculeerd over een fusie tussen Beveren en Lokeren, maar het volledige project is nog veel groter dan aanvankelijk gedacht.

Dat zijn althans de plannen waar men achter de schermen hard aan werkt en die gisteren op een vergadering van de vzw van Beveren werden voorgelegd. In een driestappenplan wil men op termijn een club uitbouwen die kan wedijveren met de Belgische top. De eerste stap zou dan de effectieve fusie zijn tussen Beveren en Lokeren. De tweede stap zou een fusie zijn tussen de 'kleinere' clubs. Zo zouden Hamme, Waasland en FCN Sint-Niklaas samensmelten. In de laatste fase zouden alle clubs dan bij elkaar komen om één grote Wase voetbalclub te hebben. 

Willen Beveren en Lokeren volgend seizoen al als fusieclub starten dan moet het fiat van hun vzw's ten laatste op 15 mei op de voetbalbond toekomen. Achiel De Witte, die in eerste instantie in onderhandeling was om Beveren over te nemen, lijkt geneigd mee te stappen in het nieuwe Wase sprookje. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties