Klimowicz redt Wolfsburg in Aachen

Philippe Crols

Bij Wolfsburg mag men spits Klimowicz zeer dankbaar zijn. De aanvaller van Wolfsburg bezorgde zijn team in de slotfase nog een punt op bezoek bij Aachen. Een hele belangrijke treffer was dat, want anders zou Aachen op gelijke hoogte van Wolfsburg gekomen zijn.

Beide teams kregen in de openingsfase een kans. Reghekampf voor Aachen en Marcelinho voor de bezoekers kwamen echter niet tot een doelpunt. Aachen werd gaandeweg de betere ploeg en kreeg met Rösler twee goede kopbalkansen. Aan de overkant kopte Madlung dan weer op doelman Hesse. Gescoorde werd er voor rust echter niet meer.

Wolfsburg was de betere ploeg gedurende de eerste twintig minuten van de tweede helft, maar kreeg vervolgens wel het deksel op de neus. Lehman zette na 65 minuten een strafschop om, 1-0 voor Aachen. Nog geen vijf minuten later verdubbelde Nemeth de score. Het leek bijgevolg niet meer fout te kunnen lopen voor de thuisploeg, maar het gebeurde dus toch. Lamprecht scoorde tien minuten voor tijd de 2-1 en vijf minuten later maakte Klimowicz gelijk. Drama in Aachen, want het zal volgende week een mirakel nodig hebben wil het zich nog handhaven in de Bundesliga.