Analyse Schalke geeft het opnieuw weg

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke geeft het opnieuw weg
Foto: © SC

Schalke 04 heeft net zoals een aantal jaren geleden de titel mogelijk opnieuw weggegeven. Toen ging het verliezen in Stuttgart, zaterdag was rivaal Dortmund te sterk. Stuttgart won dan weer wel van Bochum en komt zo in pole position voor de titel. Werder Bremen mag er definitief een kruis over maken. Het verloor van Frankfurt en is bijgevolg uit de titelrace geslagen. Onderaan is het lot van Mainz en Aachen zo goed als bezegeld.

In Dortmund waren ze er op gebrand om rivaal Schalke een serieuze peer te stoven en zo geschiedde zaterdag ook. Niet dat Dortmund Schalke overspeelde, maar aan het einde van de wedstrijd stond er wel 2-0 op het bord. Schalke moet nu hopen op een uitschuiver van Stuttgart (volgende week thuis tegen Cottbus) om volgende week alsnog kampioen te worden. Stuttgart won namelijk wel, al had het het verre van makkelijk op bezoek bij Bochum. Onder meer de wederoptredende Gomez had een voet in de overwinning van VFB dat het nodige kampioenengeluk aan zijn zijde had. Werder Bremen mag er dan weer definitief een kruis over maken. Het verloor verrassend van Frankfurt dat op zijn beurt gered is.

Onderaan gaf Aachen tegen Wolfsburg een 2-0-voorsprong uit handen in de laatste tien minuten. Een serieus verschil voor zowel Aachen als Mainz, want die twee ploegen zijn eigenlijk zeker van degradatie. Ze moeten volgende week hopen dat Wolfsburg verliest, maar moeten zelf ook met meer dan tien goals verschil winnen. Mainz klopte op de voorlaatste speeldag Gladbach wel met 3-0.

In de strijd om plaats vijf deed Leverkusen de beste zaak. Bayer won op het veld van HBSC terwijl Nürnberg met de billen bloot ging in eigen huis tegen HSV. Hamburg komt zo in de linkerkolom terecht. Nürnberg telt drie punten achterstand op Leverkusen, maar heeft de bekerfinale nog natuurlijk. Hannover viel dit weekend definitief uit de boot door met 3-1 te verliezen in Bielefeld.

Bayern won ten slotte op verplaatsing met 0-3. Daniël Van Buyten nam een doelpunt voor zijn rekening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties