Djurgården onderuit bij GAIS

viki meeuwis

Op de zesde speeldag van de Zweedse Allsvenskan stonden gisteren nog drie wedstrijden op het programma. IFK Göteborg ontving Gefle IF terwijl Djurgården het thuis moest opnemen tegen GAIS, de gasten van de westkust. Trelleborgs IF moest afzakken naar Örjans Vall, de thuisbasis van Halmstads BK.

IFK Göteborg - Gefle IF: 2-0
IFK Göteborg had duidelijk aan zelfvertrouwen gewonnen na de goede resultaten van de voorbije weken. Gefle kon duidelijk niet veel beginnen tegen IFK in het Ullevi stadion. Al na achttien seconden kon Vasquez voor gevaar zorgen maar keeper Mattias Hugosson was bij de pinken en kon met de vingertoppen redding brengen.
Voor doelpunten was het echter wachten op de tweede helft. Het was Marcus Berg die voor de eerste goal zorgde. Hij werd vrijgespeeld door Eldin Karisik en kon de bal makkelijk in doel trappen. Amper drie minuten later was het weer prijs. Niclas Alexandersson met een vrije trap die op het hoofd van Berg kwam die de bal in doel kopte.

Doelpunten: 1-0 Marcus Berg (‘61), 2-0 Marcus Berg (‘64)
Gele kaarten: IFK; Inga, GIF; Daniel Bernhardsson, Tomasz Stolpa
Scheidsrechter: Sven-Martin Åkesson
Toeschouwers: 7 310

Djurgårdens IF - GAIS: 0-1
Dit was geen echte leuke match om naar te kijken, waarin favoriet Djurgården onderuit ging bij GAIS. Nochtans had DIF veel balbezit in de eerste helft. De ploeg uit Stockholm kende echter veel problemen met het uiterst defensieve spel van de ploeg van trainer Roland Nilsson. Op het half uur viel Lance Davids, de enige min of meer creatieve speler bij Djurgården, geblesseerd uit en toen liep het helemaal mis. Een vrije trap van Johann Gudmundsson kwam terecht bij Mattias Östberg die in de laatste minuut van de eerste helft de bal in doel trapte. GAIS ging de rust in met een 1-0 voorsprong. De enige gevaarlijke actie van Djurgården kwam in de 74e minuut. Het schot van Jones Kusi Asare kon door keeper Dime Jankulovski net van de doellijn gehaald worden. Al wat daarvoor en daarna kwam van de kant van Djurgården was ondermaats. GAIS bleef tactisch domineren. Dat was ook de mening van aanvoerder Markus Johannesson: “voetbal is doelpunten maken en daar slaagden wij niet, het was een combinatie van onkunde en weinig geluk”, aldus Johannesson.

Doelpunten: 0-1 Mattias Östberg (’45)
Gele kaarten: Djurgårdens IF; -. GAIS; Martin Dohlsten, Bobby Friberg da Cruz
Scheidsrechter: Håkan Jonasson
Toeschouwers: 10 112

Halmstads BK - Trelleborgs FF: 1-0
Halmstad begon goed aan de wedstrijd met een offensieve opstelling waarin spelers als Magnus Arvidsson, Emra Tahirovic en Ajsel Kujovic voorkwamen. De ploeg wist veel kansen te verzamelen en kwam vaak dicht bij een doelpunt. Trelleborg kwam af en toe goed opzetten en vocht terug maar net als in voorbije matchen kwamen ze precisie tekort voor doel. Kort voor de pauze maakte Tahirovic het enige doelpunt in de wedstrijd. Met de rug naar het doel nam de 19-jarige de pass van Per Johannesson in ontvangst, draaide zich om, “chipte” de bal en knalde die met een volley in de kruising.
Na de rust was het Trelleborg dat het spel bepaalde en de gelijkmaker najoeg. De ploeg kwam aardig dichtbij toen Mikael Bengtsson kort voor tijd uithaalde maar de bal kwam op de paal terecht.

Doelpunten: 1-0 Emra Tahirovic (’45)
Gele kaarten: Halmstads BK; -. Trelleborgs FF; Dennis Melander
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Toeschouwers: 4 429

Vanavond staat nog de wedstrijd tussen Helsingborgs IF en Malmö FF op het programma.