KBVB stuurt zaterdag 'waakhond' naar Daknam

Mathias Dumarey
| 0 reacties
KBVB stuurt zaterdag 'waakhond' naar Daknam
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond speelt SC Lokeren op de laatste speeldag van de competitie in eigen huis tegen SK Lierse. Deze laatste club is de rode lantaarn in de Jupiler League en vecht samen met Beveren nog om het behoud op het hoogste Belgische niveau. De wedstrijd is op zijn minst 'speciaal' te noemen omdat Lokeren en Beveren fusiegesprekken aan het voeren zijn. De KBVB is dan ook van plan een waarnemer te sturen naar Oost-Vlaanderen.

De reden waarom de KBVB twijfels heeft bij het eerlijke verloop van de wedstrijd, heeft twee oorzaken. Slavoljub Muslin, trainer van Lokeren, kan zijn zoon Marko Muslin die bij Lierse speelt een mooi plezier doen door de bezoekers te laten winnen. Beiden ontkennen nochtans dat er zulke afspraken gemaakt zouden worden en willen het spel naar eigen zeggen eerlijk spelen.

Daarnaast zou het Lokeren ook goed uitkomen mocht Beveren rechtstreeks degraderen en niet Lierse. Zo zouden de Waaslanders dan wellicht de fusie moeten aangaan. Misschien zien ze het bij de voetbalbond verkeerd, maar het kan alvast geen kwaad om een waarnemer te sturen om toch maar niets aan het toeval over te laten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties