Norman Sylla naar Dender

Bart van Maele
| 0 reacties
Norman Sylla naar Dender
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Norman Sylla (24) voetbalt volgend seizoen voor Dender in de eerste klasse. Dat staat te lezen op de niet-officiële webpagina van SK Ronse. De Fransman scoorde na een moeizame, maar korte aanpassingsperiode maar liefst 14 keer voor de rode lantaarn. Met zijn transfer naar Dender komt een einde aan de geruchtenmolen rond de Franse aanvaller.


Norman Sylla is afkomstig uit Frankrijk, maar trok al op zijn achttiende naar Engeland. Hij kwam er vanaf 2002 uit voor Banburry United, Tamworth en Reddich United. De kleurling maakte bij die laatste ploeg veel goals en werd opgemerkt door het Griekse Acharnaikos. Hij trok dus naar Griekenland, maar keerde al na een jaar terug na financiële perikelen. Het Franse Rennes wou de aanvaller graag inlijven, maar die koos voor de tweedeklasser SK Ronse.

Bij Ronse had Sylla het niet altijd gemakkelijk. Hij had een korte aanpassingsperiode nodig en zat in het begin van de competitie vaker op de bank dan hem lief was. Toch groeide hij relatief snel uit tot een van de effectiefste spitsen in tweede klasse en was hij van goudwaarde voor Ronse. Het werd enkele maanden geleden al snel duidelijk dat het bescheiden Ronse Sylla niet zou kunnen houden en de Fransman gaf bovendien zelf ook aan dat eerste klasse zijn doel was.

Dat doel is nu bereikt, want hij tekende gisteren een contract bij Dender. Die ploeg komt volgend seizoen uit in eerste nationale. Dender is hiermee andere eersteklassers als GBA en Zulte-Waregem te snel af.

Het is jammer voor Ronse dat Sylla al een tijdje bezig is met zijn toekomst want zijn mentaliteit op training en in de laatste matchen leed er duidelijk onder. Sylla zit dan de laatste tijd ook vaker op de bank bij Ronse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties