Sterchele Profvoetballer van het jaar?

Steven Bologne
| 0 reacties
Sterchele Profvoetballer van het jaar?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zondag reikt Sport/Voetbalmagazine zijn jaarlijkse trofeeën uit, één daarvan is die van Profvoetballer van het jaar. In voetbalmiddens is dit dé trofee van het jaar, met mogelijk nog net iets meer voldoening dan de Gouden Schoen aangezien deze prijs één seizoen omvat. De overige prijzen gaan naar de coach, keeper, jongere van het jaar en naar de beste 12de man.
 
Voor de trofee van Profvoetballer van het jaar komen drie spelers in aanmerking. Germinal Beerschot-spits Francois Sterchele neemt het op tegen Anderlecht-spelers Mohamed Tchité en Ahmed Hassan.

Bij de doelmannen zal het wellicht om een gevecht gaan tussen Daniel Zitka (Anderlecht) en Logan Bailly (RC Genk). Frédéric Herpoel is ook genomineerd maar moet het wellicht afleggen tegen deze twee.

In de categorie van trainer van het jaar is het eindeloos zoeken naar Franky Vercauteren, de trainer van de kersverse kampioen komt niet in aanmerking. In deze categorie gaat het deze keer tussen Jacky Mathijssen (ex-Charleroi), Georges Leekens (AA Gent) en Hugo Broos (RC Genk).

Tot slot reikt dit prestigieuze magazine ook een trofee uit aan de beste man in het zwart en aan de beste 12de man. De man die op Europees vlak schitterende, Frank De Bleeckere, neemt het op tegen Paul Allaerts alsook tegen de nieuweling op het hoogste niveau, Jérôme Efong Nzolo.
 
Het zijn de collega-profvoetballers zelf die beslissen wie welke prijs wint. Het gala van de Profvoetballer van het Jaar kan u zondagavond live volgen op Eén, van 20u45 tot 21u45.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties