Eindronde Olsa Brakel-FC.Eeklo : Cupvoetbal zonder goals

Hendrik De Vriesere

In de eindronde in 1ste provinciale kwamen Olsa Brakel en KFC.Eeklo tegenover elkaar te staan. Zou 1000 toeschouwers zagen een spektakel wedstrijd, beide ploegen houden hun kansen gaaf om promotie. Het waren de bezoekers die de thuisverdediging in de eerste minuten aan het werk zette. Met een afstandschot van Minnaert had doelman Browaeys veel last gestopt in twee tijden. Maar ook Olsa Brakel kwam in het eerste kwartier het neus aan het doel steken maar een goede bezoekende doelman stak er een stokje voor eerst Boydens en daarna een vluchtschot van Moreels gingen naast het doel. Aan de overzijde waren het Mertens en De Maesschalck die voor het grootste gevaar zorgde, maar Browaeys was op zijn hoede op het afstandschot van laatst genoemde over de kruising. Net voor rust een kopbal van Sarpong maar Bracke tipte over 0-0 na 45 minuten.

Al snel was duidelijk dat KFC.Eeklo gekomen was om te winnen, de inzet was zeer groot maar de afwerking bleef achterwege. Vanuit de tweede lijn probeerde Van De Velde de thuisverdediging op het verkeerde been te stellen, maar tevergeefs alles verdween over de deklat. In de 50' een voorzet van Minnaert en Mertens kon er nipt bij met het hoofd maar besloot over. Als Sarpong op de solotoer ging werd die in de zestien afgeblokt door Van Boven. In de 70' doorbraak van De Maesschalck liet zich gemakkelijk in het strafschop gebied vallen iedereen dacht penalty maar die kreeg van de ref een gele kaart onder de neus geduwd. Van De Velde zette daarna doelman Browaeys aan het werk maar zijn knal werd onschadelijk gemaakt. Toen Olsa Brakel in een gelijk opgaande wedstrijd nog eens voor het doel van de rood-groene kwam was doelman Bracke attent, met Beerens en daarna Moreels die hem op de korrel namen maar die was onklopbaar. In de 84' begon de aanhang van KFC.Eeklo te juichen op een voorzet kopte de ingevallen Saey de bal tegen de netten, maar die werd onterecht afgefloten voor buitenspel. In de laatste minuten was er nog veel druk van Olsa Brakel een vrijschop van Guillemaere die de bal tegen de kruising knalde. Eindstand 0-0

Zondag aanstaande staat de terugmatch op de kalender op de Zandvleuge om 16u00.

Doelpunten : geen.

Gele kaarten : De Maesschalck (Eeklo).

Olsa Brakel : Browaeys, Guillemaere, Moreels, Vandenbussche, Coppens, Antheunis, Beerens, Pruyt, Boyens (80' Van Der Beck), Sarpong (84' Vandepontseele), De Groote.

KFC.Eeklo : Bracke, Van Boven, Joachim Hebberecht (80' Saey), Tresonie, De Maesschalck, Mertens, Yuruk , Minnaert, Dhakouani, Van De Velde, Miron (90' Ruffolo).