Anders Svensson bezorgt Elfsborg drie punten

viki meeuwis
| 0 reacties
Anders Svensson bezorgt Elfsborg drie punten
Foto: © SC

Donderdag werd er een vooruitgeschoven match van de zevende speeldag in de Allsvenskan afgewerkt.
 
Elfsborg wist gisteren voor de tweede maal dit seizoen de drie punten binnnen te halen. Het was Anders Svensson die het winnende doelpunt maakte uit op Vångavallen tegen Trelleborg. Elfsborg is nog niet echt op dreef en heeft nog niet hun beste vorm gevonden. Op het half uur viel het eerste doelpunt. Kort daarvoor hadden ze al twee kansen gekregen maar die niet kunnen benutten. Daniel Alexandersson kreeg de bal op links en speelde de bal tot bij Mathias Svensson. Svensson ging de verdediging makkelijk voorbij en verschalkte eveneens keeper Fegler. Elfsborg aan de leiding met een 1-0 voorsprong. 

De beste kans voor Trelleborg kwam vlak na de pauze maar middenvelder Erik Sundin schoot de bal over. In de 67e minuut was het dan toch prijs; Michael Mensah aan de bal en passeerde makkelijk Jönsson en Ilola voor hij de bal mooi in doel werkte achter keeper Wiland. Elfsborg leek even uit het veld geslagen door dit doelpunt. Maar de landskampioen wist zich te herpakken en begon weer kansen bijeen te sprokkelen. Het kreeg beter greep op de wedstrijd en de ploeg voelde dat er nog een doelpunt in zat. Dat kwam er ook, zeven minuten na de gelijkmaker. Eerst schoot James Keane de bal op de paal, in de rebound speelde Jon Jönsson de bal verder naar de geheel vrijstaande Anders Svensson, die de bal hard in doel werkte.
 
Elfsborg liet niet echt het voetbal zien waardoor ze vorig jaar de titel behaalde maar wist wel een belangrijke match te winnen. Bij de 1-1 gelijkstand bleef Trelleborg stand houden en wist zelfs de druk even bij de bezoekers te leggen. Nadat Anders Svensson de 2-1 had gemaakt, trok Elfsborg zich op aan dit resultaat en was het duidelijk de betere ploeg op het veld. Trelleborg speelde goed, liet zich niet al te veel onder druk zetten maar moet waarschijnlijk nog wennen aan het niveau van de Allsvenskan.
 
Trelleborgs FF – IF Elfsborg: 1-2
 
Doelpunten: 0-1 Mathias Svensson (’30), 1-1 Michael Mensah (’67), 1-2 Anders Svensson (’74)
 
Gele kaarten: Elfsborg: Avdic – Trelleborg: Sloth
 
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
 
 
Morgen worden volgende wedstrijden gespeeld:
Gefle – Hammarby (17.00)
Örebro – Malmö FF (17.00)
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties